,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Yapıcıoğlu'ndan Bitlis İl Başkanı Gül için taziye mesajı

Yapıcıoğlu'ndan Bitlis İl Başkanı Gül için taziye mesajı
Orman yangınlarının sürdüğü bölgelerde ziyaret ve temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bitlis İl Başkanı Celal Gül'ün vefatı üzerine sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden, Covid-19 teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde vefat eden Gül için taziye mesajı yayımlayan Yapıcıoğlu, vefat eden Gül'e rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır temennisinde bulundu.

"İnna lillahi we inna ileyhi raci'un." Ayet-i Kerimesiyle başlayan mesajında Yapıcıoğlu, "Ey güzel insan! Ey samimi Müslüman! Allah tam bir ihlasla yaptığın hizmetlerini kabul etsin. Rabbim seni sonsuz olan rahmetiyle kuşatsın, geride bıraktığın ailene ve sevenlerine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Başımız sağolsun." ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, 24 Temmuz'da Covid-19 salgını teşhisiyle Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 29 Temmuz'da entübe edilen Gül, tüm müdahalelere rağmen 4 Ağustos Perşembe akşamı vefat etti.

Gül'ün naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bitlis merkez Muştakbaba Asri Mircatlık Mezarlığı'nda sevenlerin yoğun katılımıyla defnedilmişti. Cenazeye HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam'ın yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Celal Gül kimdir?

1960 yılında Bitlis merkezde dünyaya gelen Celal Gül, HÜDA PAR'ın Bitlis kurucu il başkanlığını yaptı. Gül, 2 Şubat 2015'te yapılan HÜDA PAR Bitlis 1'inci Olağan Kongresi'nde il başkanlığına seçildi. Hâlihazırda il başkanlığı görevini yürüten Gül, mütevazı karakteri, alçak gönüllüğü ve misafirperverliği ile tanınıyordu.

İslami karakteri ile örnek bir dava adamı olan Gül; doğru, ilkeli, dürüst hayatıyla da örnek bir siyasetçi olmuştu. HÜDA PAR çatısı altında yaptığı çalışmalarla Bitlis halkının sorunlarıyla ilgilenmiş, bu sorunların giderilmesi için yoğun çaba göstermişti.

Gül, 27'nci dönem milletvekilliği seçimlerinde HÜDA PAR'ın Bitlis adayı olmuştu. Evli 4 çocuk babası olan Celal Gül, 61 yaşında dünya hayatına gözlerini yumdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55