,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Yapıcıoğlu yeniden Genel Başkan seçildi

Yapıcıoğlu yeniden Genel Başkan seçildi
HÜDA PAR Ankara'da düzenlediği 2’İnci Olağan Büyük Kongresi büyük coşku ile gerçekleştirildi. Genel Başkanlığa Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden seçildi.

HÜDA PAR’ın 2’İnci Olağan Büyük Kongresi Ankara'da saat 10.00’da büyük coşku ile start aldı. Binlerce kişinin Türkiye'nin dört bir yanından akın ettiği kongre Ankara Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Genel Başkanlık seçiminin de yapıldığı kongre salonu yaklaşmasıyla salon dolmaya başladı. 
Tek adayla girilen kongrede Genel Başkan Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden Genel Başkanlığa seçildi. 
Kongreye katılan misafirler 
KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Ahmed Kani, Ünsal Karabulut (BBP), Tevfik Eren (BBP), Burhanettin Uysal (AK Parti), Ekrem Çelebi (Ak Parti), Fazlı Taşkan (Hak Par), Osman Sezgin (Hak Par), Ahmet Kani ve Ömer Mirani (Partiya Demokrata Kürdistan), Dr.Xalil Amedi, Alaattin Aras (PSK), Bem Bir Sen’den medeni Sevinç, M.Emin Ekmen, Ahmet Cemal (Komala İslami), Adem Çaylak, Şenol Uğurlu, Zeki Korkutata, Osman Ören, Süleyman Kara ve sayıda davetli katıldı.

"Dürüst Siyaset Gerçek Adalet, Hür Dava Hür Dünya" 
Kongrenin yapıldığı salon yeşil, sarı ve beyaz renklerden oluşan parti bayraklarıyla süslendirdiği görüldü. Salonda kurulan platforma asılan "Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" ve "Hür Dava Hür Dünya" yazılı sloganlar ise dikkat çekti. Ayrıca salona "Davamız: Huzurdur, Barıştır, Kardeştir" yazılı dev afiş asıldı. 
Dört dilde parti marşları çalındı 
Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça olmak üzere dört ayrı dilde kongre öncesi sanatçılardan canlı performans ile parti marşları seslendirildi. Parti parçalarının çalındığı sırada ellerindeki bayrakları sallayan coşkulu kalabalık, ezgilere eşlik ettiği görüldü. 
Salondan tekbir sesleri eksik olmadı 
Kongreye Türkiye'nin değişik bölgelerinden çok sayıda kanaat önderi, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Kongrenin yapıldığı salonda bayanlar için ayrı bir yer tahsis edildiği görüldü. 
Sık sık tekbirlerin çekildiği kongrede "Hür Dava Hür Dünya, Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" şeklince sloganlar atıldı. 
Kongrede HÜDA PAR’ı tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Yapılan mitingler, kuruluş kongresinin de olduğu sinevizyonda Genel Başkanımızın seslendirdiği bir şiirde yer aldı.
Genel Başkanın salona girişi 
Genel Başkan  Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet saat: 10.00'da kongrenin yapıldığı salona girdiler. Parti başkanların salona girişleri sırasında tekbirlerin çekildiği görüldü. Genel Başkan Yapıcıoğlu, yoğun ilgiye karşılık tüm katılımcıları selamladı. 
Sunuculuğunu Asım Özalp’ın yaptığı HÜDA PAR’ın 2’İnci Olağan Büyük Kongresi Ebu Bekir Aslan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 
 

Yavuz: “İnsan hak ve hürriyetlerini esas alan bir anlayışa sahibiz”

Kur'an tilavetinin ardından yoklama yapıldı. Yoklamanın ardından açılış konuşması için sahneye HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz davet edildi.

Yapılan HÜDA PAR 2’İnci Olağan Büyük Kongresi’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuz, yanlış adayla kazanmaktansa, doğru adayla kaybetmeyi tercih eden bir anlayışın mensubu olduklarını belirterek, “Attığımız her adımın ve konuştuğumuz her sözün hesabını Allah'a vereceğimizin şuuruyla hareket ediyoruz.” dedi.

Yavuz devamla, “Kurulduğumuz günden bu yana doğruluğuna ve memleketimizin faydasına olacağına inandığımız hiçbir şeyi söylemekten ve yapmaktan çekinmedik. Seçim çalışmaları yaparken ve siyaset üretirken kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi, yalan-yanlış bilgi ve isnatlarla insanları karalamayı kul hakkını ihlal olarak gördük ve bundan şiddetle kaçındık. Sadece eleştirmeyi ve siyaset yapma adına gayr-ı ahlaki sözler sarf etmeyi zül addedip çözüm önerisinde bulunmayı ve temiz bir üslup kullanmayı siyasetimizin esası yaptık. Siyaseti şahsi, ailevi veya grup çıkarları için yapma alışkanlığını reddederek erdemli, faziletli, hür ve adil bir toplum düzeninin oluşmasını gaye edindik. İnsanlık için faydalı işler yaptığımız müddetçe, dünyada temiz ve güzel bir hayat, ahirette de korku ve hüzünlerden emin bir akıbet elde edeceğimize inanarak siyaset yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Divan başkanlığına Nihat Buğrahan seçildi 
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz'un konuşmasının ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Oylama sonunda Divan başkanlığına Nihat Buğrahan seçilirken, divan üyeliğine Abdullah Kavan ve Şükrü Aksoy, katip üyeliğe de M.Zülfikar Fırat seçildi. 

HÜDA PAR’ın 2’İnci Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu konuşmasında önemli konulara temas etti. HÜDA PAR'ın 2.Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, yurt içi ve bölge sorunları ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan HÜDA PAR 2.Olağan Büyük Kongresi’nde Divan başkanlığına Nihat Buğrahan seçildi, Şükrü Aksoy ile Abdullah Kavan ise devam başkan yardımcılığa seçildi. Divan seçiminin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasını yapması için kürsüye davet edildi.

Yapıcıoğlu önemli mesajlar verdi

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu’nun konuşması sık sık “Hür Gençlik seninle gurur duyuyor”, “İşte dava, İşte Başkan”, “Zekeriyya başkan seninleyiz her zaman” şeklinde sık sık slogan atıldı. Bangladeş’te şehid edilen Nizami’nin şehadetini tebrik ettiği sırada salon hep bir ağızdan “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları uzun süre atıldı.

Yapıcıoğlu, Kürt meselesi, yeni anayasa, partileşme süreci ve yaşanan saldırılar, çözüm süreci, Kürtçenin resmi dil olması, Anayasanın Temel Nitelikleri gibi birçok konuya değindi ve “Bütün dünya kavmiyetçilik veya mezhepçilik yapsa, biz ümmetçi duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Fitne ateşine odun taşımayacağız. Bunu herkes bilsin.” dedi.

Yapıcıoğlu’nun konuşması sık sık “Hür Gençlik seninle gurur duyuyor”, “İşte dava, İşte Başkan”, “Zekeriyya başkan seninleyiz her zaman” şeklinde sık sık slogan atıldı. Bangladeş’te şehid edilen Nizami’nin şehadetini tebrik ettiği sırada salon hep bir ağızdan “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları uzun süre atıldı.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasından sonra Genel Başkanlık, GİK, İstişare Kurulu, Disiplin Kurulu üyelikleri için tek liste ile teklif verildi.

Mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından oylama yapılarak raporlar ibra edildi.

Genel Başkanlığa Yapıcıoğlu tekrar seçilip güven tazelerken parti yönetimi şu şekilde oluştu:

Şura Meclisi ve Merkez Disiplin üyeleri seçildi 
Divan Başkanlığı'na sunulan teklifin ardından yapılan oylamada GİK, Şura Meclisi ve Merkez Disiplin üyeleri belli oldu. 

Genel İdare Kuruluna seçilen asil üyeler: 
Mehmet Hüseyin Yılmaz, Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin, Mehmet Yavuz, Aydın Gök, Erdal Elibüyük, Şahzade Demir, Mehmet Mehdi Oğuz, Mahmut Kılınç, Mahmut Tekdal, Abdurrahman Cens, Hasan Aşkın, Abdulsamet Yalçın, Serkan Ramanlı, Mehmet Sait Ortaç, İnan Sur, Eyyüp Yanaç, Halef Yılmaz, Mehmet Ali Doyar, Metin Kaya, Vedat Turgut, Ekrem Gülşen, Cemal Çoban, Şeyhmus Tanrıkulu, Nurcan Tanrıkulu, Elif Ürük, Mehmet Emin Vural ve İsa Aydın.

GİK Yedek üyeler: 
Rasim Saygın, Salih Demir, Mehmet Şerif Durmaz, Ahmet Özdemir, Mahmut Sami Göktaş, Muhammed Aksoy, Ahmet Dağılma, Lokman Yalçın, Selim Sivi, Veysel Yavuz, Şehmus Akman, M.Nakşi Erat, Sabri Aktu ve Mehmet Emin Buran.

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri 
Ahmet Erkul, Fadıl Şani, Hasan Bozdaş, İdris Yapıcıoğlu, Abdurrahim Akkurt, Burhan Aslan ve Abdullah Bozkır

Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeleri: 
Ömer Çelik, Abubekir Akkılıç ve Sedat Sevim

İstişare Kurulu asil üyeleri: 

Ahmet Seyyidoğlu, Nuri Güneş, Mehmet Beşir Şimşek, Osman Kaya, Basri Demir, Veysi Gültekin, Seyithan Aksoy, Mahmut Eminoğlu, İsmail Kocakaplan, Zeynelabidin Gülsever, Mehmet Ali Ortaç, Süleyman Atmaca, Mehmet Fatih Anal, Mehmet Emin Doğru ve Hasan Şahin

Yapılan tekliflerde parti tüzüğünde bazı değişiklikler yapılarak kabul edildi.

Oylamanın ardından 974 delegeden oy kullanan 651 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Son olarak teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Yapıcıoğlu, “2. kez olağan kongrede yeniden bu yükü omuzlarıma bıraktınız. Kongreden önce parti yönetimindeki arkadaşlarla konuştuk. Tek liste ile kongreye gittik. Kardeşlerimiz böyle uygun gördüler. Bu ağır yükü bir müddet daha taşıma şerefine nail olduk. Siz delegeler oylarınızla bunu tasdik ettiniz.” dedi.

Yapıcıoğlu konuşmasını dua ile bitirdi. Duasına tüm katılımcılar ‘amin’ diyerek katılım gösterdi.

Kongre yeni yönetime seçilenlerin toplu fotoğraf çektirmesi ile kongre sona erdi. Konuşma sırasında partililer, tekbir getirerek Yapıcıoğlu’na olan desteklerini gösterdiler. 

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi.jpg

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi-001.jpg

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi-002.jpg

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi-003.jpg

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi-004.jpg

yapicioglu-yeniden-genel-baskan-secildi-005.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55