,
  • BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Yapıcıoğlu: Seçimlere parti olarak girmeyi planlıyoruz

Yapıcıoğlu: Seçimlere parti olarak girmeyi planlıyoruz
Özel bir TV’ye yerel seçimler ve ittifak konusunda röportaj veren HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Zekeriya Yapıcıoğlu, ittifak konusunda prensiplerinin aynen devam ettiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zekeriya Yapıcıoğlu, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlere parti olarak girmeyi planladıklarını söyledi.

İttifak konusunda şimdiye kadar bir teklif almadıklarını ve kimseye de teklif götürmediklerini söyleyen Yapıcıoğlu, bir ittifak teklifi olması halinde bunu partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini söyledi.

Aday belirleme çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Yapıcıoğlu, ellerinden geldiği müddetçe her il ve ilçede gösterecekleri adaylarının o bölgeden olmasına dikkat edeceklerini ifade etti.

İttifak ile ilgili prensiplerinin aynı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Şimdiye kadar bize yerel seçimler ile ilgili bir ittifak teklifi gelmemiştir. Biz de şimdiye kadar kimseye ittifak teklifi yapmış değiliz. 24 Haziran seçimlerinde de duyurmuştuk; bizim ittifak ile ilgili prensiplerimiz aynıdır. Bugüne kadar seçim ittifakı için herhangi bir partiye teklif götürmeyi düşünmedik. Eğer bize bir teklif gelirse bu teklifi parti yönetimi olarak değerlendirir, memleket ve milletimiz için hayırlı ise ittifak eder, memleket ve milletimizin hayrına olmayacaksa ittifak etmeyiz. Bu konuda birinci prensibimiz ittifak edeceğimiz partinin inancımıza, halkımıza ve varlığımıza düşman olmamasıdır. Böyle olanlara ne biz teklif götürürüz ne de tekliflerini kabul ederiz. Siyasette partiler arası ittifak ve görüşmeler tabiidir. Mümkündür ki ittifaklar da olabilir.” dedi.

“Seçimlere parti olarak girmeyi planlıyoruz”

Aday belirleme çalışmalarının başladığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Seçimlere parti olarak girmeyi planlıyoruz. Adaylarımızı belirlemede çalışmalarımız başlamıştır. Biz elimizden geldiği müddetçe her il ve ilçedeki adayımız o bölgeden olsun istiyoruz. Eğer bir ittifak teklifi olursa değerlendiririz. Uygun görürsek ittifak yaparız ama biz parti olarak tek başımıza seçime girmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili kimse bizim kapımızı ittifak için çalmamıştır, biz de kimsenin kapısını ittifak için çalmış değiliz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55