,
  • BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Yapıcıoğlu: Seçimlerde öncelikli hedefimiz istikamet üzere kalmaktır

Yapıcıoğlu: Seçimlerde öncelikli hedefimiz istikamet üzere kalmaktır
​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Seçimlerde hedefimiz önce istikamet üzere kalmaktır, önce doğru bir siyaset yürütmektir. Doğru çizgi üzerinde vatandaşın bize olan desteğini arttırma hedefimizdir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da partinin il başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yapıcıoğlu, Erzurum'da yaptığı esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde, ekonomik sorunların yanı sıra son zamanlarda alenen işlenen ahlaksızlıklardan duyulan rahatsızlığın kendisine iletildiğini söyledi.,

İslam'ın kutsallarına yönelik saldırıların her gün daha da görünür hale geldiğini belirten Yapıcıoğlu, bu saldırıların planlı ve bir projenin ürünü olduğuna dikkat çekti.

"Ahlaksızlıklara, çirkin saldırılara mutlaka müdahale edilmeli"

Yapıcıoğlu, "Toplumun sinir uçlarına dokunup bir yerlere varmaya çalışan kötü niyetli müfsitlerin, ifsat edicilerin, fitnecilerin projeleridir. Bunlara karşı mutlaka uyanık olunmalı, tedbirler alınmalı. Bu ahlaksızlıklara, terbiyesizliklere, bu çirkin saldırılara mutlaka müdahale edilmeli. Niçin ve nasıl bu duruma geldik, bunu üzerinde kafa yormalı. En başta eğitim sistemimiz olmak üzere belki şimdiye kadar yapılanlar birer birer gözden geçirilmelidir. Ahlaki krizin temelinde de birkaç sebep yatıyor. Bir tanesi eğitim sistemi. Bir diğeri de basının ve sosyal medyanın çok tahrip edici yayınları çok serbestçe yapması. Bunlara mutlak surette el atılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

"Fiyat artışları durdurulamıyorsa vatandaşın gelir seviyesi artırılmalı"

Ekonomi sorunlara işaret eden Yapıcıoğlu, "Ekonomi sıkıntılarla ilgili görünen o ki yakın vadede belki enflasyon biraz hız kesse de devam edecek. Fiyat artışları çok kolay bir şekilde durdurulamayacak gibi görünüyor. Öyleyse eğer fiyat artışları durdurulamıyorsa o zaman başta sabit gelirliler olmak üzere vatandaşın gelir seviyesinin artırılmasına yönelik bazı çalışmalar yapılmalı, bu yönde adımlar atılmalı. Kiralar çok yüksek, vatandaşın zorunlu ihtiyaç maddesi olarak tükettiği gıda ve giyim başta olmak üzere fiyatlar yine yüksek. Bu yüksek fiyatlardan dolayı vatandaş, alım gücünün düşüklüğünden, bunları satan esnaf da cirosunun düşüklüğünden mustarip. Elektrik ve kira fiyatlarının yükselmesiyle birlikte bunlar bir araya geldiğinde esnafa da zor anlar yaşatıyor." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, "Yaşanan sorunlara köklü çözümler üretip ortadan kaldırma yönünde siyaset dünyası çok büyük bir güven ya da bir ümit vermiyor. Çünkü sorunların sebebine inip onu kökten çözmek yerine daha çok sonuçlar üzerine sorunlar tartışılıyor. Ve bu sonuçlar üzerinden bazı pansuman tedbirler geliştiriliyor ya da dile getiriliyor muhalefet tarafından. Bize göre sorunların nedenine inilmeli ve köklü çözümler üretilmeli. Bunlar mümkündür. Ekonomik sıkıntılarımızın temelinde çok fazla cari açık ve ithalata bağımlı bir ekonomi, dolarizasyon, dış borcun ödenmesi için kısa vadede çok yüksek miktarda dolar bulmak zorunda olan bir ekonomi, bir piyasa, bir bütçe doların fiyatının yükselmesini önleyemez.  Bunların üzerinden mutlaka durulmalı." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, ziyareti kapsamında kentteki Erzincan Kapı esnafının, iş yerlerinin yıkılıp yerine yeni bir projelendirme yapılacağını, bu nedenle iş yerlerinin bir ay içinde boşaltılması yönünde esnafa tebligat gittiğini kendisine ilettiğini belirtti. Yapıcıoğlu, esnafın büyükşehir belediyesinden talebinin, yıkımların Kurban Bayramından önceye denk geldiği, bu nedenle daha fazla ekonomik sorun yaşamamak için yıkımların ertelenmesine yönelik olduğunu aktardı.

Sağlık sektöründeki sorunlar

Yapıcıoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, sağlık sektöründeki grevlerden dolayı vatandaşların mağduriyet yaşadığına yönelik şikayetlerin olduğunu hatırlatması üzerine Yapıcıoğlu, "Sağlık çalışanlarının çok ağır çalışma koşulları var ve özlük haklarında iyileşme istiyorlar. Gerçekten bir hekim için ya da diğer sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve iş yükü göz önüne alındığına da onlara sağlanan maddi imkanların yetersiz olduğunu söylemek gerekir, bunu kabul etmek gerekir. Eğer sağlık çalışanları, başta hekimler olmak üzere kamudan ayrılıp özel sektöre gitmeleri istenmiyorsa hatta daha ötesi memleketi terk edip yurtdışında çalışmak için bir yol aramaya girişmemesi için mutlaka onların özlük haklarında bazı iyileştirmeler olmalıdır." dedi.

Yapıcıoğlu, "Memleketin zorluklardan geçtiği bir dönemde herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir veya fedakârlığı  yapmak hususunda belki biraz daha sabırlı olmalı, özverili olmalıdır denilebiliyor. Bunu kabul ediyoruz ama neticede bunun da bir sınırı vardır, olmalıdır. İş yükünün fazlalığı, özellikle de kamuda personel azaldıkça kalanların iş yükü biraz daha artıyor. Bunun göz önünde bulundurulması ve bazı iyileştirmelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ama, sağlık çalışanların, kendi haklı taleplerini dile getirirken vatandaşı da özellikle hastalar başta olmak üzere onları da mağdur etmeyecek yol ve yöntemlerle kendi haklarını aramalarının daha doğru olacağını söylüyoruz." diye ekledi.

"Oylarımızı birkaç katına çıkarabileceğimizi görüyoruz"

Bir gazetecinin, HÜDAP PAR'nın genel seçim çalışmaları ve seçim hedeflerine yönelik sorusuna Yapıcıoğlu, şu yanıtı verdi:

"Genel seçimlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz hatta bir hafta sonra bile seçim olsa veya seçim kararı alınsa şu anda seçime hazırız. Çünkü biz sadece seçim zamanlarında meydanlarda olan ve seçime endeksli çalışan bir parti değiliz. Biz her zaman halkımızın içinde, milletin sorunlarını doğrudan onlardan dinleyen ve belki çözüm önerilerini de direk onların yüzüne karşı söyleyen, bu şekilde bir çalışma ortaya koyan bir siyasi hareketiz. Bu nedenle memleket gezilerini bir anlamda eğer seçim olmasaydı yine yapacaktık fakat seçime hazırlık anlamında da çok ciddi bir katkısı olacağını ve bu anlamda bize o rahatlığı sağlayacağını düşünüyorum.

Seçimlerde hedefimiz önce istikamet üzere kalmaktır, önce doğru bir siyaset yürütmektir. Doğru çizgi üzerinde vatandaşın bize olan desteğini arttırma bizim hedefimizdir. Bizim şimdilik koyduğumuz, en az şu kadar oy almamız gerekir, diye bir rakam hedefimiz yoktur ama inşallah biz oylarımızı birkaç katına çıkarabileceğimizi, bu potansiyeli gördüğümüzü ifade etmek isterim. Memleket gezilerinden bizim gördüğümüz hususlardan biri de budur. İnşallah artık bindelik değil, yüzdelik oranlarla ifade edilebilecek konuma ulaşmak bizim yakın vadedeki hedefimizdir."

"Diğer ittifaklar çok erken, zamansız başladılar"

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın bir ittifak içinde yer alıp almayacağına yönelik bir soruya ise, henüz bir ittifak kararı almadıklarını, ilkelerine uygun bir teklif geldiği ittifak yapabileceklerini ifade etti. Yapıcıoğlu, "Şu anda ittifak ile ilgili almış olduğumuz bir karar yoktur ama önümüzdeki süreçte seçime bir yıllık bir zaman kadar süre var. O yüzden ittifakları da konuşmak erkendir. Diğer ittifaklar çok erken başladılar bu işe. Bize göre zamansız başladılar. Fakat o, onların tercihidir. Biz, zamanı gelince belki masaya yatırıp konuşacağız." diye konuştu.

"Toplumun ahlakına saldırıların bir karşılığı olmalı"

TV ve sosyal medya platformlarındaki ahlaksızlığın önüne geçilmesi için yapılması gerekenlere ilişkin görüşleri sorulması üzerine Yapıcıoğlu, "İnsanların hürriyeti korunmalıdır ama başkasının hayatını karartacak, başkasının can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini tehlikeye atacak şekilde davranma hürriyeti yoktur. Bu nedenli eğer birileri kendi heva ve hevesinin istediği şekilde davranmak adına ulu orta sapıkça hareketler ortaya koyarsa bu hürriyet değildir. Bu, toplumun ahlakına bir saldırıdır ve mutlaka bunun karşılığı olmalıdır. Bunu TV'ler yapıyorsa TV'ler, sosyal medyada birileri yapıyorsa onlar hatta ona engel olmayan platformlar mutlaka hukuk önünde, meşru daire içerisinde bunun hesabı sorulmalı, o kişiler ve onlar da yaptıklarının karşılığını ödemelidir."

Yapıcıoğlu, ahlaksızca paylaşımlar yapan hesaplara Türkiye'den ulaşmanın yasaklanması gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55