,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Yapıcıoğlu: Ne zaman olursa olsun seçimlere hazırız!

Yapıcıoğlu: Ne zaman olursa olsun seçimlere hazırız!
Mardin'de partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere az bir süre kalsa da seçimlere hazır olduklarını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin'in Midyat ilçesinde partililerle bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu programda; erken seçimden siyasi çizgilerine, hedeflerinden toplumun sıkıntılarına dair bir birçok konuya değindi.

10 yıl önce "Bismillah" diyerek yola çıktılarını hatırlatan Yapıcıoğlu, ilk günden itibaren emin adımlarla hedefleri doğrultusunda yürümeye devam ettiklerini belirterek "Geldiğimiz noktada geriye dönüp baktığımızda bizi ya da kardeşlerimizi utandıracak, pişmanlık verdirecek herhangi bir şey yapmadık." dedi.

Erken seçim konusuyla ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Seçimler zamanında yani haziranda yapılırsa, mevsim itibariyle ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma ihtimaliyle bu seçimin yaz ayının daha ileri bir tarihine sarkmaması için bir ihtimal seçimler biraz öne alınacak. Kimine göre bu erken seçim, kimine göre ise seçim tarihinin birazcık öne alınması. Muhalefet eski Seçim Kanunu'nun uygulanması için 6 Nisan öncesine seçimi aldırmak istiyor. İktidar sanki buna çok sıcak bakmıyor. Ama her halükârda bizim seçime hazırlıklı olmamız lazım. Martta da olsa nisanda da olsa hatta önümüzdeki pazar günü de seçim olsa her an seçime hazırlıklı olmamız lazım. İnşallah seçimlere hazırız. Bu hafta da olsa hazırız. Seçim haziran ayında olsa bile, seçime 5 ay kaldı. Erkene alınsa 4, biraz daha erkene alınsa 2 buçuk-3 ay var." ifadelerini kullandı.

"Başarının ölçüsü istikamet üzere kalabilmektir"

"Başarının ölçüsü istikamet üzere kalabilmektir" sözünü hatırlatan Yapıcıoğlu, "İnanıyoruz ki hedeflerimiz meşrudur. Biz bu milletin dünya ve ahiret saadeti için çalışacağız. Biz meşru hedeflere ancak meşru vasıtalarla, yol ve yöntemlerle varılabileceğine inanıyoruz. Biz o makamlara gelebilmek ya da kendi söylediklerimizi uygulayabilmek için gayri meşru yollara saparsak; yani yalan söylersek, iftira edersek, insanları aldatırsak; meşru hedeflerimize gayri meşru vasıtaları kullanmış oluruz. Bir müddet sonra da belki hedefimiz meşru olmaktan çıkar." şeklinde konuştu.

Pandemi süreci sonrası 2021 yılı haziran ayından itibaren sahada yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, memleketin dört bir yanında hemen her kesimle bir araya geldiklerini ve halkın çoğunluğunun gündeminde ekonominin olduğuna dikkati çekti.

"Bazı süslü cümlelerle gençleri ve kadınları aileden kopartıp adeta savunmasız hale getirdiler"

Bazı vatandaşların ekonomiden daha önemli sorunları dile getirdiğini söyleyen Yapıcıoğlu; ahlaki çürümüşlük, uyuşturucu kullanımı ve satışı, çatırdayan aile kurumu, fesada sürüklenen gençlik gibi sorunlar olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bazı süslü cümlelerle özellikle gençleri ve kadınları aileden kopartıp adeta savunmasız bir hale getirdikten sonra onlar üzerinden ifsat projelerini tatbik etmeye çalışıyorlar. Bundan biz rahatsızız ve rahatsız olanları da gördük. Gittiğimiz yerlerde bunlarla ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Mesela İstanbul Sözleşmesi ve uzantısı kanunların tehlikesini ilk günden görüp herkes bu kanunları savunurken biz karşısında durduk, nihayetinde o sözleşmeden imzalar geri çekildi. Ama onun uzantısı olan kanunlar halen yürürlükte. En son Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili yayımladığı talimatında, gündeme getirmemizin ardından o talimatın geri çekildiğine dair haberler geldi."

"Biz siyasetimizi bir şahsa ya da ideolojiye göre değil, hak-batıl mücadelesine göre konumlandırdık"

Siyaseti, kayıkçı kavgası olsun diye yapmadıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Biz siyaseti, sadece siyasi rakiplerimizi alt etmek ya da onlara cevap yetiştirmek şeklinde yapmıyoruz. Toplumun talebi, yaraları, maslahatının ne olduğuna bakıp ona göre bir pozisyon alıyoruz ve ona göre siyasetimizi tanzim ediyoruz. Hatırlarsanız yola ilk çıktığımızda davamızın parti davası olmadığını, partimizin dava partisi olduğunu söyledik. Bu dava bizlere babamız Adem'den bizlere miras kaldı. 124 bin enbiyanın yapmaya çalıştığı şeyi bizler yapmaya çalışıyoruz. Haşa biz peygamber olduğumuzu iddia etmiyoruz. Ama diyoruz ki onlar toplumu ıslah etmeye, adaleti hâkim kılmaya çalıştılar. Günümüzde, Hazreti Adem'in çocuklarının bir kesimi toplumu ıslah etmeye, bir kesimi de ifsat etmeye çalışıyor. Bu dava; adaletle zulmün, aydınlıkla karanlığın mücadele davasıdır." dedi.

 "Biz safımız belli ettik. Biz küfrün karanlığını topluma hâkim kılmaya çalışanlara inat hidayetin aydınlığını her tarafa yaymaktan yana tavrımızı ortaya koyduk. Adaletten, hidayetten yana saf aldık." diyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu konuşmasının sonunda şu mesajları verdi:

"Biz siyasetimizi bir şahsa ya da ideolojiye göre değil hak-batıl mücadelesine göre kendimizi konumlandırdık. Ve inşallah mücadelemiz devam edecek. Müfsitler kimlerden destek görürlerse görsünler fark etmez. Biz o ifsat çabalarını boşa çıkarmak için gayretimizi sürdüreceğiz inşallah."

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Mardin Midyat'taki temaslarının devam edeceği belirtildi. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55