,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Yapıcıoğlu, Muradiye halkının sorunlarını dinledi

Yapıcıoğlu, Muradiye halkının sorunlarını dinledi
Van'ın Muradiye ilçesinde bir araya geldiği ilçe halkının sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümü konusunda parti olarak çaba sarf edeceklerini söyledi.

 

Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerini gezerek halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van merkezde gerçekleştirdiği temaslardan sonra Van'ın Muradiye ve Erciş ilçelerini ziyaret etti. İlçe halkının yanı sıra parti teşkilatlarını da ziyaret edip partililer ile buluştu.

Muradiye ilçesinde yaşanan sorunları dile getiren Yapıcıoğlu, "3 günlük Van temasımız devam ediyor. Bugün de Muradiye ilçemizdeyiz. Esnafı ziyaret ettik, sorun ve sıkıntılarını dinledik. İlçede en yoğun dile getirilen sıkıntı; Muradiye Devlet Hastanesiyle ilgiliydi. Devlet Hastanesi'nin kapasitesinin ve uzman doktorların yetersizliği, mevcut doktorların da kamu hastanelerinde çalışan doktorların salgından dolayı istifa yasaklarının sona ermesinden sonra gitmesiyle neredeyse uzman doktor kalmamış. Bu yönde şikayetler aldık. Halkın geneli bu sorunu dile getirdi. Bunun yanında, yurt genelinde olduğu gibi burada da geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı ile ilgili şikayetler var." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Muradiye halkının sorunlarını dinledi

"Hayvancılık kapasitesi yüksek olan Van'da deri ve yün tesisi olmadığı için bölge halkı büyük kayıp yaşıyor"

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde bir potansiyele sahip olan kentin en önemli sorunlarından birinin deri ve yün sanayisinin olmayışı olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçükbaş hayvancılığın çok yoğun yapıldığı Van ilimizde yaklaşık 3,5 milyon küçükbaş, 200 bine yakın da büyükbaş hayvan var. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta Türkiye ortalamasının üzerinde olan bu ilimizde bir deri ve yün tesisi olmadığı için özelikle yaylalarda koyunlarını kırkan vatandaşlar yünlerini ve derilerini orada bırakıp geliyorlar. Yün ve derileri değerlendiremiyorlar." dedi.

"Muradiye ilçesinin altyapı konusunda ciddi sorunları var"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Muradiye halkının sorunlarını dinledi

İlçedeki altyapı sorununa da değinen Yapıcıoğlu, "Van'ın en eski ilçesi olan Muradiye ilgisizlikten dolayı gittikçe küçülüyor. Birçok sorun ile boğuşan ilçenin altyapı olarak ciddi sorunlarının olduğunu gelip yerinde gördük. Birikmiş kanalizasyon suyu var. Şu anda hava serinlemiş diye fazla bir şey yok ama sıcak havalarda bunun çok kötü koku ve hastalık yaydığını tahmin etmek zor değil. Vatandaşın ifadesine göre Kaymakamlık bu iş için söz vermiş ama ödenek yokluğundan dolayı yapılamıyor. Bir de Van Su Kanalizasyon İdaresi ile buradaki belediye arasında koordinasyon ile ilgili bir sıkıntı dile getiriliyor." diye konuştu.

"Sorunların çözümü konusunda bir kurum topu öbürüne atıyor, çözüm öteleniyor"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Muradiye halkının sorunlarını dinledi

Muradiye halkının yaşadıkları sorunların çözümü konusunda takipçi olacaklarını dile getiren Yapıcıoğlu, "Burada özel bir mülk var, bu mülkün sahibi kamulaştırma yapılmadan oradan kanalizasyon geçilmesine müsaade etmiyor. Diğer tarafta da arazi meyilli olduğu için kazılmadan önce bir duvar yapılması gerekiyor. Her bir kurum öbürüne topu atmak suretiyle bunu erteliyorlar. Bu konuda vatandaşın yaşadığı şikayetleri dinledik. Bu işin çözümü nedir? Hangi kurumun elini taşın altına koyması gerektiğiyle ilgili kurumlarla irtibat kurduktan sonra bu sorunun çözülmesi; bir ilçeye değil bir köye bile yakışmayan bu görüntünün son bulması için çaba sarf edeceğiz. Muradiye halkının dile getirdiği sıkıntıları takip etmeye devam edeceğiz ve giderilmesi için çabamız olacaktır inşallah." dedi.

Buradaki temaslarının ardından Erciş ilçesine geçen Yapıcıoğlu, ilçe teşkilatını ziyaret ederek partililere çalışmaları hakkında bilgi verdi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55