,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Yapıcıoğlu: "Milletin gittiği yönün aksine siyaset yapmanın dönemi geçmiştir"

Yapıcıoğlu: "Milletin gittiği yönün aksine siyaset yapmanın dönemi geçmiştir"
HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında kentteki basın kuruluşlarını ziyaretinde, milletin gittiği yönün aksiye siyaset yapmanın döneminin geçtiğini söyledi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, milletin gittiği yönün aksiye siyaset yapmanın döneminin geçtiğini söyledi.

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında kentteki basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde gündeme ilişkin soruları cevaplayan Yapıcıoğlu, milletin inancına, kültürüne aykırı siyaset yapanların umduklarını bulamayacaklarını ve bunların gerileyerek kaybedeceklerini söyledi.

24 Haziran seçimlerinin sükûnet içerisinde geçmesini temenni eden Yapıcıoğlu, seçimin bir yarış olduğunu ve yarışa katılan siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı olmadıklarını sadece siyasi rakip olduklarını vurgulayarak, "Her siyasi parti kendi düşüncesinin memleketin hayrına olduğunu düşünerek siyaset yapıyor. İnsanların birbirinden farklı düşünmesi doğaldır." dedi.

Milletin örfüne, inancına, diline, tarihine ve kültürüne aykırı siyaset yapanların seçimde umduğunu bulamayacağına değinen Yapıcıoğlu, "Milletin gittiği yönün aksine siyaset yapmanın dönemi geçmiştir. Milletin derdini dinlemeden, görüşlerine değer vermeden, onun inancına aykırı hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir." ifadelerini kullandı.

"Milletimiz oylarını bize verirlerse en layıkıyla onları temsil etmeye gayret sarf edeceğiz"

Milletin oyuna talip olduğunu anlatan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçmenin oyu, hiçbir partinin çantasında değildir. Seçmen kabine girdikten sonra öyle inanıyorum ki hafızasına ve vicdanına göre hareket ederek, milletimiz için en doğru kararı verecektir. Dolayısıyla şu veya bu partinin tabanından oy alma tabirinin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Oy, seçmenin oyudur. Daha önce başka bir partiye oy veren seçmen aynı partiye oy verecek diye bir kaide yoktur. Biz milletimizin oyuna talibiz. Eğer oylarını bize verirlerse en layıkıyla onları temsil etmeye gayret sarf edeceğiz."

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı olabilmek için parti genel başkanlığından istifa ettiğini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, sonuç ne olursa olsun seçimden hemen sonra yeniden partisine döneceğini söyledi.

"OHAL uygulamasından dolayı güvenlik soruşturmalarında sıkıntı var"

OHAL uygulamasına ve işsizliğe dikkati çeken Yapıcıoğlu, "Diyarbakır özelinden işsizlik oranı çok yüksek, Türkiye ortalamasının 2 katından fazladır. Genç işsizlik oranı ise yüzde 50'nin üzerindedir. OHAL uygulamasından dolayı güvenlik soruşturmalarında sıkıntı var. Güvenlik soruşturması yapılan kişinin dördüncü beşinci dereceden akrabasına ilişkin kayıt varsa kadrolara atanamama sıkıntısı oluyor." şeklinde konuştu.

"Sur'da yaşanan saldırıların ardından yaralar tam olarak sarılamadı"

Geçmişin acıları üzerine geleceğin inşa edilemeyeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Sur'da yaşanan olayların ardından yaralar tam olarak sarılamadı. Yardımların yeterli gelmediği vatandaşlar tarafından dile getiriliyor. Biz vatandaşa şunu söylüyoruz: Geleceği, geçmişin acıları üzerine inşa etmeyin ama geçmişte yaşanan acıları bir daha yaşamak istemiyorsanız ne o acıları unutun ne de sebep olanları unutun.  Sürekli hafızanızda tutun ki başınıza bir daha benzer olaylar gelmesin." dedi. (İLKHA)

 

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55