,
  • BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Yapıcıoğlu: İngiltere ve Almanya darbenin arkasında olduklarını itiraf etmişlerdir

Yapıcıoğlu: İngiltere ve Almanya darbenin arkasında olduklarını itiraf etmişlerdir
Partisinin İzmir İl Başkanlığında Gençlik Kolları ve Kadın Kollarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, " İngiltere ve Almanya darbenin arkasında olduklarını itiraf etmişlerdir" dedi.

İzmir İl Başkanlığında partisinin Gençlik Kolları ve Kadın Kollarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı ziyaret eden Yapıcıoğlu Gençlik Kolları ve Kadın Kollarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Müslümanlar olarak siyasetin İslamileşmesi ve her geçen gün Müslümanların aleyhine işletilen siyasete karşı Müslümanların takınması gereken tavırı hakkında açıklamalarda bulundu.

“Avrupa aslında daha önce ikiyüzlülük yapıyordu”

Avrupa’nın Türkiye’de ki referandum süreci ve öncesinde de FETÖ darbesi karşısında takındığı tavır hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bu olaylar sonrası “Avrupa ikiyüzlülük yapıyor” sözlerini doğru bulmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Avrupa aslında daha önce ikiyüzlülük yapıyordu. Şu an ise maskesini kaldırarak gerçek yüzünü ortaya koydu. En son Almanlar ‘Türkiye bizi FETÖ konusunda ikna edemedi’ demişler. İkna olmaya niyetleri yok. İngiltere parlamentosunun dış ilişkiler komisyonu da dün yaptığı açıklamada ‘darbe girişiminin Gülen cemaati tarafından yapıldığı ile ilgili bir bilgiye sahip değiliz. Her ne kadar darbeciler arasında Gülenci subaylar varsa da bu durum darbenin Gülenciler tarafından yapıldığı veya yönlendirildiği anlamına gelmez.’ diyorlar. İkinci cümleye dikkat çekiyorum. Zira doğruyu söylüyorlar. Onlar aslında şunu demek istiyor. ‘Darbeyi onlar planlamadı, onlar yönetip yönlendirmedi; çünkü onlar bu darbede sadece bir piyon. Aslında demek istiyor ki, bu darbeyi biz yaptık, biz yönettik; onlar ise sadece piyonlarımız.” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin menfaatine olduğuna inandığımız için 'evet' deme kararı aldık”

Referanduma dair değerlendirmelerde de bulunan Yapıcıoğlu, halkoylamasında tavırlarının net olduğunu, referandum ile ilgili yapılan değişikliklerdeki artı ve eksileri karşılaştırdıklarını ve bu değişikliklerin ülkenin menfaatine olduğuna inandıkları için 'evet' deme kararı aldıklarını söyledi.

'Evet' deme kararlarını birilerine göre kendilerini konumlandırdıkları için yapmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, 'evet' ya da 'hayır' cephesindeki partilerin yer değiştirmesi durumunda da kararlarının yine değişmeyeceğini söyledi.

“İslam ülkelerinin büyük bir yıkım yaşıyor”

Necmettin Erbakan Hoca’nın “Siyasete ilgisiz Müslümanlar, İslam’a ilgisiz kişiler tarafından yönetilmeye mahkûmdurlar.” sözünü hatırlatan Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinin büyük bir yıkım yaşadığını ve Müslümanların memleketlerini terk ederek kuru bir ekmeğe muhtaç kaldıklarını söyledi.

Yapıcıoğlu “Yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin ve dünyanın en verimli topraklarına sahip Musul’dan insanlar can güvenliğinden dolayı kaçmak zorunda kalıyor. Bu toprakların asıl sahibi olan Müslümanlar yol kenarlarında yemek dağıtan araçların önünde kuyruğa girerek saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Irak’ın yeraltı kaynaklarının işletilmesi durumunda yıllık geliri trilyon dolar olan bir ülkede insanlar aç. Peki, bizim rabbimiz bizden sormaz mı? Bizim kardeşlerimiz, bacılarımız katledilirken, annelerimizin, bacılarımızın namusu payimal edilirken, bütün bir insaniyet mengenenin çeneleri arasında ezilirken bizim hiçbir sorumluluğumuz yok mu? Bu halden kurtulmanın bir yolu yok mu? Bunun bir tek çözümü var. O da Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de belirttiği gibi ‘topyekûn Allah’ın ipine sımsıkı sarılacağız’ ve Allah’ın düşmanlarını ise dost edinmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Gündemimizi de onlar tayin eder oldu”

Müslümanların arasında vahdetin yok olmasının neticesi olarak ümmetin darmadağın olduğunu ve her gün katledildiklerini belirten Yapıcıoğlu, son olarak Musul’da ABD uçakları tarafından yüzlerce çocuk, kadın ve yaşlının sığındığı bir okulun bombalanması sonucu yüzlerce masum sivilin hayatını kaybettiği olayı hatırlatarak, “Bizim basınımız bunu görmekten bile aciz. Ama aynı basın İngiltere de 4 kişinin öldürülmesini günlerce gündemde tuttu. Neden? Çünkü bizim siyasetimizi de, siyasetçilerimizi de çoğu zaman onlar tayin ediyorlar. Dolayısıyla gündemimizi de onlar tayin eder oldu. Eğer biz siyasetimizi İslamileştiremezsek, Allah’ın bizim için çizdiği sınırlara geri dönemezsek, hevasına uyan Yahudi ve Hristiyanların peşinden gitmekten vaz geçemezsek ve onları kendimizden razı etmeye çalışırsak emin olabilirsiniz ki onlar köleleri olarak bile bize hayat hakkı tanımayacaklardır.” ifadelerini kullandı.  

“Bu toplumun ıslahı için kadınlarımıza çok iş düşmektedir”

Toplumun ıslahı, değişim ve dönüşümü için kadın faktörünün önemli olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, toplumun ifsadı için çaba içerisinde olanların bunu iyi bildiklerini belirterek, “Bu toplumun ıslahı için kadınlarımıza çok iş düşmektedir. Zira kadın, toplumun yüzde ellisini teşkil etmekle kalmıyor, diğer yarısının da annesi ve ilk öğretmenidir. Yani geri kalan yarısının da şekillenmesinde önemli rol alıyor. Dolayısıyla böylesine mühim bir konumda olan kadınlarımızın da toplumun idaresi ve şekillenmesi için etkin olarak siyasette yer almaları önemlidir.” dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55