,
  • BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Yapıcıoğlu: “İddianameyi yazan savcı 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den gözaltına alındı”

Yapıcıoğlu: “İddianameyi yazan savcı 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den gözaltına alındı”
Karar Gazetesi’ni ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Yargıtay’ın HÜDA PAR yetkililerine verdiği mahkûmiyet kararındaki iddianameyi hazırlayan savcının 15 Temmuz’dan sonraki gün FETÖ’den gözaltına alındığını söyledi.

Yargıtay’ın HÜDA PAR yetkililerine verdiği mahkûmiyet kararını ziyaret ettiği Karar Gazetesi'nde değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu, iddianameyi hazırlayan savcının 15 Temmuz’dan sonraki gün FETÖ’den gözaltına alındığını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük’ten oluşan heyet, ulusal alanda yayın yapan Karar Gazetesi’ni ziyaret etti. Heyeti, gazete yazarları Mustafa Karaalioğlu ile İbrahim Kahveci ağırladı.

Ziyarette, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesinin, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin'e verilen mahkûmiyet kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, 2010 yılında başlayan soruşturmaların parti kurulmadan yıllar önce başlatıldığını, o dönemde yargının bütünüyle FETÖ’nün elinde olduğuna dikkat çekti.

Hukuki olmayan gerekçelerle sonuçlanan dosyaların ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, 2011 yılında Yargıtay’a atanan 150 yeni üyenin tamamının FETÖ’cü olduğunu ifade etti.

Yargılamadaki FETÖ kumpasına işaret eden Yapıcıoğlu, "Bu dosyalar hâlâ hukuki olmayan gerekçelerle onların istediği gibi sonuçlanıyorsa bu ortaya çıkarılmalı. İddianameyi hazırlayan savcı 15 Temmuz’dan bir gün sonra FETÖ’den gözaltına alındı. Bir yıla yakın suç olabilecek bir şey tespit edilemeyince kumpasa sarıldılar. Tahliye edilenler yurt dışına çıkınca dediler ki, ‘onların yurtdışına çıkmalarına yardım etmiş.’ Güya mail adreslerine gönderilen bir mail var. Bu kişilerin yurtdışına gitmesini isteyen bir mail var. 28 Ocak günü mail atılmış. Ama burada bir çelişki var. O sırada Sait Bey ve Fikret Bey şafak vaktinde gözaltına alınmışlar. İlk sorulan soru mail adresleri ve şifreleri olmuş. Onlar gözaltındayken gönderilen bir mailden dolayı tamamen kumpas olduğu anlaşılan bir kumpas var." ifadelerini kullandı.

“Mahkemede görev yapan 3 üye FETÖ gerekçesiyle ihraç edilmiş”

İddianameyi hazırlayan savcının 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç saat sonra 16 Temmuz’da gözaltına alındığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Bu soruşturmayı yürüten, FETÖ ile bağı olduğundan ihraç edilen kolluğun oluşturduğu dosya ve yazılmış bir iddianame var. Mahkemede görev yapan 3 üye FETÖ gerekçesiyle ihraç edilmiş.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55