,
  • BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Yapıcıoğlu: Eski devletin oluşturduğu devlet hafızası ortadan kalkmalıdır!

Yapıcıoğlu: Eski devletin oluşturduğu devlet hafızası ortadan kalkmalıdır!
Van'da basınla biraraya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

​Partisinin Genel İdare Kurulu toplantıları için Van’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Kentteki bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ameliyat olan kanser hastası mahkûm 15 gündür kontrole götürülmüyorAK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Ogan'ın yeni devletle ilgili açıklamalarını, İl Müftülüklerine resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesi ve buğdayın taban fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeden bulunan Yapıcıoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

İl ve ilçe Müftülüklerine resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesine karşı çıkanlar aslında nikâh müessesesinin kendisine karşı çıktığına dikkat çekerek, "Müftülüklere nikâh kıyma yetkisinin verilmesine karşı çıkanlar aynı zamanda zinanın suç olmaktan çıkarılmasını da hararetle savunan kişilerdir. En azından bunun önemli bir kısmı böyledir. Biz öyle inanıyoruz ki Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesine karşı çıkanlar aslında nikâh müessesinin kendisine karşı çıkıyorlar. Çünkü bu insanların bugüne kadar nikâhsız birlikteliklere herhangi bir şekilde karşı çıktıklarına şahit olmadık. Hatta nikâhsız birlikteliklerin suç sayılması ve yasaklanması yönünde bir adım atılacak olması bunları çok ciddi şekilde rahatsız edecektir ki önceki dönmelerde zinanın yeniden suç kapsamına alınması, yeni ceza kanunda zinanın suç olarak tarif edilmesi tartışıldığında en şiddetli tepkiyi yine aynı kesimler ortaya koymuşlardı." dedi.

Ameliyat olan kanser hastası mahkûm 15 gündür kontrole götürülmüyorAK Parti eski MKYK üyesinin yeni devletle ilgili açıklamasıyla ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Son dönemde hükümet partisi olan AK Partinin eski bir MKYK üyesinin ‘Yeni bir devlet kuruluyor.’ tarzında açıklaması ve bunun etrafında dönen tartışmalar gündemde. Yeni bir devlet kuruluyor mu, kurulmasına ihtiyaç var mı, bu yeni devlet kurulurken eski devlet yıkılacak mı tartışmalarını bir kenara bırakarak ben şunu söylüyorum. Şimdiye kadar devlet, hep merkeze alınmıştır. Devlet kutsanmış ve asıl olan devlettir denilmiştir. Ülke devletin toprağı, millet de devletin tebaası olarak muamele görmüştür. Asıl olan millettir. Millet merkezde olmalı, ülke milletin vatanıdır, devlet de o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur. Olması gereken budur. Bu yönden bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var." diye konuştu.

Ameliyat olan kanser hastası mahkûm 15 gündür kontrole götürülmüyor

"Eski devletin oluşturduğu devlet hafızası ortadan kalkmalıdır"

Yapıcıoğlu, "Şimdiye kadarki devlet hafızası daha önceki devlet paradigmasına uygun olarak milleti sınıflara ayıran, parçalara bölen, milletin önemli bir kısmını da düşman kategorisinde konumlandıran ve bunlara karşı tedbir alınması gerektiğini düşünen bir paranoya ile hareket eden siyasi bir yapıdan bahsediyoruz, eski devletten bahsederken. Bu hal böyle devam edemez, vatandaşa düşman muamelesi yapılamaz. Vatandaşın yüzde 80'ninden fazlasının ötekileştirilip düşman olarak görülmesi ve düşmanmış gibi muamelesi edilmesi artık muhaldir. Millet merkezde olmalıdır ve o eski devletin oluşturduğu devlet hafızası ortadan kalkmalıdır. Bu hafızanın önemli bir kısmı devleti yıkmaya çalıştığı veya ele geçirmeye çalıştığı iddiasıyla mahkemelerde terörist olarak yargılanan FETÖ denen örgütün mensuplarının oluşturduğu bir hafızadır. Bu hafıza da mutlak suretle temizlenmelidir." şeklinde konuştu.

"Enflasyonun üzerinde bir taban fiyatı açıklanması bekleniyordu"

Hasat döneminde açıklanan taban fiyatlarının çiftçinin beklentilerini karşılamadığını ifade eden Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Memleketin önemli bir kısmında buğday hasadı yapıldı. Van gibi yerlerde henüz buğday hasadı bitmedi. Ekmeklik buğdayın taban fiyatı geçen sene 91 kuruştu. Bu sene 3 kuruşluk bir zamla 94 kuruş olarak açıklandı. Makarnalık buğdayda ise herhangi bir artış öngörülmedi. Geçen seneki gibi 1 liralık bir fiyat açıklandı. Çiftçinin beklentisi bu değildi. Enflasyonun üzerinde bir taban fiyatı artışım bekleniyordu. Çünkü tarımsal girdilerin en önemlilerinden olan, en büyük rakamı tutan gübre ve mazot fiyatları enflasyonun üzerinde artmışken, enflasyonun altında yüzde 3 gibi bir artışa tekabül eden 3 liralık bir artış çiftçiyi memnun etmemiştir. Yakın bir zamanda mısır fiyatları açıklanacaktır. Biz aynı hataların mısır taban fiyatı açıklanırken tekrar edilmemesini ve buğday taban fiyatlarının tekrar gözden geçirilmesini millet adına hükümetten talep ediyoruz."

Ameliyat olan kanser hastası mahkûm 15 gündür kontrole götürülmüyor

"Görmez’in önemli ve başarılı hizmetleri olmuştur"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in önemli başarılarının olduğunu ve halkın büyük bir çoğunluğu tarafından da hizmetlerinden dolayı hayırla yâd edileceğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Mehmet Görmez istifa mı etti, emekliğini mi istedi, emekliliğe zorlandı mı? Doğrusu o konuda polemiğe girmek istemiyorum. Sayın Görmez’e sorduklarında ‘Ben ilim alanında milletime hizmet etmek istiyorum. Makamlar geçicidir artık bu kadar yeter.’ demişti. Sayın Cumhurbaşkanı da 'Başka bir alanda hizmet etmek için kendisinin bir talebi var.' demişti. Daha sonra 'diyanetin ciddi eksiklikleri oldu, ikazlarımıza rağmen bunlar giderilmedi' demesi akıllara şöyle bir soruyu getirdi: Acaba görevden ayrılmaya zorlandı mı diye. Fakat ne şekilde olursa olsun Sayın Görmez’in dönemi sona ermiştir. Biz öyle inanıyoruz ki Sayın Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı dönemi bu işle ilgili olan insanların en azından kahir ekseriyeti tarafından hayırla yâd edilecektir. Önemli ve başarılı hizmetleri olmuştur. Bundan sonra yine ümmet için hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum. Öyle inanıyoruz ki hizmetlerine de devam edecektir." dedi.

Ameliyat olan kanser hastası mahkûm 15 gündür kontrole götürülmüyor

"HÜDA PAR memleketin tek çıkış yoludur"

HÜDA PAR’ın çözüm önerileri konusunda alternatif değil, memleketin tek çıkış yolu olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Ortaya koyduğumuz çözüm önerileri alternatif değil belki memleketin tek çıkış yolu. Fakat bunu henüz yeterince anlatabildik mi ondan çok emin değiliz. Bir kimliğiminiz var, bir de bizimle ilgili vatandaşın kafasında bir imaj var. Bunlar tam örtüşüyor mu ondan da çok emin değiliz. Eğer bunlar bir birinden uzaksa bu bizim başarısızlığımızdır. Kendimizi henüz vatandaşa anlatabilmiş değiliz. İmkânlarımız bunlara çok elverişli değildir. Bu bir süreçtir. Ben öyle inanıyorum ki bir gün HÜDA PAR’ın kıymeti anlaşılacaktır. Siyasi sahada yeterince destek alamamış olmasının sebeplerinden bir tanesi de seçim sistemidir. Çok vicdansız bir baraj var. HÜDA PAR’ın projelerini, HÜDA PAR’ın duruşunu, siyaset ve söylemini takdir eden pek çok insan da yeni kurulmuş bir parti olması nedeniyle HÜDA PAR’a verilecek olan oyların amaca hizmet etmeyeceği düşüncesiyle ikinci, üçüncü tercihlerine yönelebilmektedirler. Bu haksızlıklar da ortadan kaldırılsa ben öyle inanıyorum ki HÜDA PAR çok hızlı bir şekilde büyüyecek ve memleketin meselelerine önerdiği çözümler daha çok kişi tarafından duyulacak, duyuldukça da daha hızlı büyüyecektir." (İLKHA)









 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55