,
  • BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Yapıcıoğlu: Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor

Yapıcıoğlu: Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor
Memleket gezileri kapsamında Denizli'ye gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teşkilat üyeleriyle birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirerek yoldan geçen vatandaşlarla sohbet etti.

 

Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan Yapıcıoğlu, halkla buluşmaya devam ediyor. Ege Bölgesi ziyaretleri kapsamında, temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir, Manisa ve Uşak'ın ardından Denizli'ye geçen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, parti teşkilatıyla bir araya geldi.

Partisinin Denizli İl Başkanvekili Yunus Akbay'dan ildeki çalışmalar hakkında bilgi alan Yapıcıoğlu, daha sonra iş adamlarıyla bir araya geldi. Denizli Ticaret Odası ziyareti sonrası esnaf ziyareti gerçekleştiren Yapıcıoğlu, onların sorun ve taleplerini dinledi.

Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getiren esnaf, kiraların artışı ve piyasadaki istikrarsızlıktan yakındı.

Esnaf ziyareti sonrası basına değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Denizli'de de benzer ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir tablo ile karşılaştıklarına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Biliyorsunuz Denizli büyük bir sanayi kenti. 20 bine yakın üyesi olan sanayi ve ticaret odasından bahsediyoruz. Sanayinin çarkları dönüyor, mal üretiliyor. Burada istihdamla ilgili Türkiye ortalamasının altında işsizlik oranı var, hatta sanayinin pek çok alanında, çalıştırılacak kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçiler." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor

Esnafın rahatlayabilmesi için dar gelirlilerin gelir düzeyinin yükselmesi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Esnafı ziyaret ettik. Esnafın sıkıntısı aşağı yukarı Türkiye geneli ile aynı. Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra bir süreliğine rahatlama olsa da genel anlamda işlerin durgunluğundan şikâyet ediyor esnaf. Sıkıntılar ortak. Temennimiz bu sıkıntıların çok uzun sürmemesi. Esnafın sıkıntısının geçmesi de dar gelirli vatandaşın rahat nefes alması da bu şartlarda gelir düzeylerinin yükselmesine bağlı. Eğer dar gelirlinin, sabit gelirlinin gelir düzeyi yükselirse piyasa rahatlayacak, esnaf da rahatlayacak." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor

"Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor"

Türkiye'de birilerinin yabancı düşmanlığını körüklediğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, bu davranışın tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine vurgu yaptı.

Yapıcıoğlu, "Bugün sokakta esnaf ziyareti yaparken yolumuzu kesen insanlardan bazıları özellikle Suriyelilerle ilgili çok ilginç şeyler söylediler. Mesela biri karşımıza çıktı dedi ki benim bir tane çocuğum var ama bizim alt katımızda Suriyeliler oturuyor, 5 tane çocuğu var, bir tanesi de karnında, yani 6'ncı çocuğunu da dünyaya getirmek üzere. Yani iş oralara kadar gelmiş. Sanki nüfusumuzun artmaması Suriyelilerin çok fazla doğurgan olmasına ya da Suriyelilerin çok fazla doğurması onların ülkeyi işgal edeceğine bir alametmiş gibi bir algı oluşuyor ya da buradaki ekmeğin daha fazla küçüleceği gibi bir algı oluşturulmuş. Bu durup dururken vatandaş arasında gelişen bir duygu değil. Bu kadar yardımsever, bu kadar diğerkâm, bu kadar misafirperver bir milletin bu hale gelmesi gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir husus. Birileri ısrarla yabancı düşmanlığını körüklüyor ve bu çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Şu anda belki o aşamaya gelmemiş ama Allah muhafaza etsin bu iş ırkçılığa gider ve bir yabancı düşmanlığına dönüşürse, bu duygular genele yayılırsa Allah muhafaza etsin belki önü alınamayacak bazı kötü olayların yaşanmasına sebebiyet verebilir. İnşallah o günlere gitmeyiz." temennisinde bulundu. 

Yapıcıoğlu, esnaf ziyaretinin ardından Pamukkale TV'nin canlı yayın konuğu oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55