,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Yapıcıoğlu: "Artık hiç kimse alternatifsiz değildir"

Yapıcıoğlu: "Artık hiç kimse alternatifsiz değildir"
HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hani ilçesi Gürbüz mahallesinde halka hitabında, milletin beğenilmeyen adaylara oy vermek zorunda olmadığını ifade edip "Artık hiç kimse alternatifsiz değildir." dedi.

Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı Yapıcıoğlu, milletin beğenilmeyen adaylara oy vermek zorunda olmadığını ifade edip "Artık hiç kimse alternatifsiz değildir." dedi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hani ilçesine bağlı Gürbüz mahallesinde halka hitap etti.

Yapıcıoğlu, "Partilerin genel merkezlerinin talebi doğrultusunda, belirledikleri adaylar beğenilmemesine rağmen, onların gösterdiği adaylara millet oy vermek zorunda hissediyordu kendisini. Bunun artık değişmesi gerekiyor.” dedi.

Gürbüz mahallesine gelen Yapıcıoğlu, halkın taleplerini ve sıkıntılarını dinledi, bir süre onlarla sohbet etti. Esnafı ziyaret ederek 24 Haziran’da destek talebinde bulundu. Esnaf ziyaretlerinin ardından Vatan Caddesinde toplanan halkla bir araya gelen Yapıcıoğlu, burada kısa bir konuşma yaptı.

"Memleket çaresiz değildir"

Diyarbakırlıların, yanlış politikalara artık itiraz ettiğini, bu tutumun hem Diyarbakır için hem de genel anlamda memleket için hayır kapılarını açacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Bundan takriben 3 sene kadar önce, yılın bu zamanları yine bir araya gelmiş, bu meydanda toplanmıştık. Aradan geçen üç yıl içerisinde memleketin sorunlarıyla ilgili çok fazla bir şey değişmedi, hatta bazı meselelerde sorun biraz daha ağırlaştı. Ümmet coğrafyasında yine o gün yaşadığımız sorunlar bugün de devam ediyor." dedi.

Seçimlere üç hafta kaldığını hatırlatan Yapıcıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Çok uzun bir süredir memleketimizde, bölgemizde iki partili bir yapı vardı. Bu iki partili yapıdan dolayı partilerin her birisi ‘Nasıl olsa siz bize mecbursunuz.’ diyerek sizin nazınızı çekmiyor belki size naz yapıyorlardı. Hatırlarsanız; benzer cümleleri ben 3 sene önce 2015 Haziran ayında da söylemiştim. Eğer siz onlara bir kez alternatifsiz olmadığınızı gösterirseniz o zaman onlar belki size o kadar naz yapamayacaklar. Siz çaresiz değilsiniz. Siz alternatifsiz değilsiniz. Memleket çaresiz değildir. Siyaset kayıkçı kavgası olmak zorunda değildir. Daha önce bizim memleketimizde yıllarca partilerin genel merkezleri ‘Biz genel merkezlerimizde istediğimiz şekilde adaylarımızı tespit ederiz, biz -haşa huzurdan- bir meşe kütüğüne ceket giydirip önünüze koysak siz mecbursunuz o adaya oy vermeye’ dediler. Çok sefer o partilerin genel merkezinin talebi doğrultusunda adaylar beğenilmemesine rağmen onların gösterdiği adaylara millet oy vermek zorunda kaldı. Bunun artık değişmesi gerekiyor. Niçin? Bunun birkaç sebebi var. Bir, eğer aday tespit edilirken sizin hassasiyetleriniz, sizin memleketinizin dengesi gözetilsin istiyorsanız o zaman yanlış tespitlere bir tepki gösterin. İki, daha önce iktidar partisiyle ilgili olarak pek çok kişi ‘Sayın Cumhurbaşkanı için bu listeye oy vereceğiz’ diyordu. Şimdi iki seçim birbirinden ayrı.”

"Yanlış kimden gelirse gelsin usulünce dile getireceğiz"

Doğruların yanında, yanlışların da karşısında olacaklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz de HÜDA PAR olarak sayın cumhurbaşkanına destek vereceğimizi açıkladık. Bu, ‘Biz AK Partinin bütün politikalarını destekliyoruz, AK Partinin doğru yaptığını düşünüyoruz, hiç yanlışı yoktur’ anlamına gelmiyor. Geçmişte olduğu gibi biz yanlış kimden gelirse gelsin usulünce dile getireceğiz. Doğruyu kim yaparsa yapsın doğrunun yanında, yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında safımızı alacağız.” şeklinde konuştu.

“Sadece temenni ve duayla olmaz”

Yapıcıoğlu, “Temennim, bu sefer farklı bir renk, farklı bir sesin Diyarbakır’ı temsilen meclise gitmesidir, hele hele bir partinin genel başkanı adaletsiz bir baraj engelinden dolayı istifa edip Diyarbakır’dan milletvekili adayı olmuşsa... Diyarbakır bir genel başkan çıkarsın mı? Çıkarır mı? Bu kendi kendine olmaz. Sadece temenni ve duayla olmaz. Bu sefer hem 2014 belediye başkan adayımıza verdiğiniz destekten, hem de 2015 haziran ayında bağımsız aday olarak bana verdiğiniz destekten daha güçlü, bir destek istiyoruz. O havayı görüyorum ben. Sadece Hani de değil bütün Diyarbakır’da, gittiğimiz bütün ilçelerde Allah’ın izniyle o havayı görüyoruz. Ben inanıyorum ki bu hem Diyarbakır için hem de genel anlamda memleket için hayır kapılarını açacaktır.”

Konuşmaların ardından mahalle sakinleriyle oturan Yapıcıoğlu, iftar saatine kadar vatandaşların sorduğu soruları cevapladı. (İLKHA)

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

Çaresizce bakıyorlar...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55