,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Yapıcıoğlu: AB rüyasından vazgeçilmeli milletimiz özüne dönmeli

Yapıcıoğlu: AB rüyasından vazgeçilmeli milletimiz özüne dönmeli
Manisa'da partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Birliği rüyasından, tam üyelik sürecinden bir an önce vazgeçilmelidir, milletimiz özüne dönmelidir." dedi.

Manisa'da partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa'nın takındığı tavır ve yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Ziyaretleri kapsamında Manisa'da partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde Avrupa'nın takındığı tavra ve partisinin referanduma dair bakışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum tartışmalarının dozunun yükselmesinin doğru bir tavır olmadığı uyarısında bulunan Yapıcıoğlu, toplumu kutuplaştırıcı dile devam ediliyor olmasını üzüntü verici olarak bulduğunu söyledi.

"Milletin talebi tamamen yeni bir anayasadır"

12 Eylül askeri cuntasının yapmış olduğu 1982 anayasasında yapılacak olan bu değişikliklerle beraber cunta anayasasının 19'uncu kez değişikliğe uğradığını belirten Yapıcıoğlu, yapılan tüm bu değişikliklere rağmen cunta anayasasının ruhu ve iskeletinin halen ayakta olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, "Milletin talebi tamamen yeni bir anayasadır ve yapılacak olan yeni bir anayasa sivil, özgürlükçü, insan merkezli ve mutlaka yerli olmalıdır. Dışarıdan getirilen, yabancı dillerde yazılmış ve başka toplumlar için hazırlanmış olan yasa metinleri bu milletin önüne konularak memleket idare edildi, daha doğrusu idare edilmek istendi. Bu ithal kanunların uygulanması nedeniyle Türk vatandaşlığının şöyle bir tanımı yapıldı. 'Tabii kanunlara göre doğan, İsviçre Kanunu Medeni hukukuna göre evlenen, Fransız İdare Hukukuna göre idare edilen, Alman Usul kanunları ile yargılanan, İtalyan Ceza Kanunlarına göre cezalandırılan ve İslam Hukukuna göre gömülen kişi Türk vatandaşıdır.' Biz diyoruz ki Medeni Kanunumuz da, Ceza Kanunumuz da, Usul Kanunlarımız da, İdare Kanunlarımız da Anayasamız da yerli olsun." ifadelerini kullandı.

"Bu değişikliğin memleketin hayrına olduğunu düşünüyoruz"

18 maddelik değişiklik ile tamamen yerli bir anayasanın ortaya çıkacağını söylemenin mümkün olmadığını söyleyen Yapıcıoğlu, bu değişikliklerin yeni bir anayasaya yol aralayacağını umduklarını söyledi.

Yapıcıoğlu; "Vesayet sisteminin bir adım daha geriletilmesi noktasında önemli bir değişiklik olacağını düşünüyoruz. Bu değişikliğin memleketin hayrına, milletin faydasına, ümmetin maslahatına uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bu referandumda bu değişikliği, 18 maddelik bu Anayasa değişiklik paketini destekleyeceğimizi, referandumda sandığa gidip EVET oyu vereceğimizi açıkladık." dedi.

"Referanduma dair kararımız bu değişikliği desteklemek yönündedir"

"Referandum ile ilgili 'evet' yönündeki kararımızı açıklamamıza rağmen, bazıları hâlâ daha 1 Kasım seçimlerindeki pozisyonda olduğumuzu düşünerek bizim referandumda 'evet' dediğimizi ancak çok da önemsemediğimizi, miting yapmadığımızı, bu nedenle de sandığa gidip gitmeme noktasında tabanımızı serbest bıraktığımızı söylüyor." diyen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu şekilde bir söylem kulağımıza geliyor. Ben bunu düzeltme ihtiyacı hissediyorum. Gittiğimiz her yerde kardeşlerimize, arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki: Bizim, referanduma dair kararımız, bu değişikliği desteklemek yönündedir. Bütün kardeşlerimizden isteğimiz bu kararımızın arkasında durmalarıdır. Parti disiplini de bunu gerektiriyor. Yapılan uzun istişareler sonucunda kurumsal bir kimlik olarak bu kararı aldığımıza göre artık topyekûn bu kararın arkasında durmamız gerekiyor."

"Onlar hiçbir zaman bu milletin dostu olmadılar"

Son günlerde gündemin önemli konularından birinin de bazı Avrupa ülkelerinin takınmış olduğu tavır olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bakanlara karşı işlenen diplomatik terbiyesizliğin ardından dün İsviçre'de Cumhurbaşkanının fotoğrafının altına yazılan 'Erdoğan'ı öldürün' şeklindeki yazıya da tepki gösterdi.

Yapıcıoğlu; "Siyasilerin bir kısmı Avrupalıların ikiyüzlülük yaptığını söylüyorlar. Biz de diyoruz ki; hayır Avrupa daha önce ikiyüzlülük yapıyordu. Artık ikiyüzlülük yapmaktan vazgeçti, gerçek yüzünü ortaya koydu. Onlar hiçbir zaman bu milletin dostu olmadılar. Onlar hiçbir zaman bu memleketin hayrını istemediler ama sürekli gözleri burada oldu. Sadece gözleri değil elleri de burada oldu. Memleketimizi karıştırmak, kafamızı bulandırmak, bizi birbirimize düşürmek, bizleri zayıflatmak ve sahip olduklarımızı alabilirlerse elimizden almak, ya da bizi olabildiğince kendilerine benzetmek için onlar sürekli bizimle uğraştılar. Bunların hangisini yaparsak yapalım onların istediği yöne çekilmiş, onların tuzağına düşmüş olacağız. Ne onlara boyun eğmeliyiz ne onlara benzemeliyiz ne onlara tabi olmalıyız ne kendi değerlerimizi terk edip onların peşinden sürüklenmeliyiz. Bunların hepsine set çekmek zorundayız. Bunun yolu ve yöntemi de bir ve beraber olmaktır." şeklinde konuştu.

"Sorunlarımızı diyalog yoluyla çözme imkânına sahibiz"

Toplum olarak diyaloğa önem vermemiz gerektiğini ve çıkacak bir kargaşa ve kavganın neler getireceğini merak edenlerin Suriye'ye bakmasını tavsiye eden Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Anlaşamadığımız bazı konular olabilir ama bu konuların hiçbir tanesi birbirimize düşmemize, birbirimizle kavga etmemize, birbirimizin gırtlağını sıkmamıza sebep olmamalıdır. Sorunlarımızı konuşarak, medeni insanlar gibi diyalog yoluyla çözme imkânına sahibiz. Kavgayla, gürültüyle, birbirine düşen ve bu yolla kendi sorunlarını halletmeye çalışan insanların ne hale düştüğünü görmek için yanı başımızdaki Suriye'ye bakmak yeterli olacaktır. Kendimizi muhafaza etmek, birbirimize kenetlenmek ve birbirimizin etrafında surlar, kaleler inşa etmekle mümkün olabilir. Bu konuda da çok dikkatli, daha çok uyanık olmalıyız."

"Avrupa'da aile bitmiştir"

Toplum olarak en fazla muhafaza etmemiz gereken kurumlardan birinin de aile olduğunu belirten Yapıcıoğlu, Avrupa'da aile kurumunun çöktüğünü, evlilik dışı doğan çocukların sayısının, anne babası belli olan ve evlilik içinde doğmuş çocuk sayısından daha fazla olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, "Avrupa'da aile bitmiştir. Bu yüzden Avrupa toplumunun ayakta durması, devam edebilmesi mümkün değildir. Çok kısa bir süre içerisinde ya kendilerine bir çeki düzen verip dönüş yaparlar ya da çok fena bir halde yok olduklarına şahit olacağız." dedi.

"Avrupa Birliği rüyasından vazgeçilmelidir"

Cumhurbaşkanının "16 Nisan referandumundan sonra yeni bir Brexit'e biz de gidebiliriz. Avrupa birliği ile ilişkiler üyelik süreci devam etmeli mi etmemeli mi bu konuda da bir referandum yapabiliriz." demesini önemli bulduklarının altını çizen Yapıcıoğlu, "Bu referandumun da yapılması gerekir. Avrupa Birliği rüyasından, tam üyelik sürecinden bir an önce vazgeçilmelidir, milletimiz özüne dönmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55