,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Yanan fabrikanın sahibini kurtarma çalışmaları devam ediyor

Yanan fabrikanın sahibini kurtarma çalışmaları devam ediyor
Fabrikada soğutma ve enkaz kaldırma işlemleri halen devam ederken, depo bölümünde AFAD, itfaiye ekipleri ve fabrika işçileri, fabrika sahibi Tuncay Kara'yı toplam 15 bin metrekarelik alanda aramaya devam ediyor

Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iplik fabrikasında dün çıkan yangında enkaz altında kaldığı düşünülen fabrika sahibini kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iplik fabrikasında dün çıkan yangın, 15 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınmasının ardından fabrikada oluşan enkaz kaldırılıyor. Yangına müdahale ederken enkaz altında kaldığı düşünülen fabrika sahibini 26 saattir arama çalışmaları halen sürüyor.

Fabrikada soğutma ve enkaz kaldırma işlemleri halen devam ederken, depo bölümünde AFAD, itfaiye ekipleri ve fabrika işçileri, fabrika sahibi Tuncay Kara'yı toplam 15 bin metrekarelik alanda aramaya devam ediyor.  Olay yeri İnceleme ekipleri ise fabrika içinde ve çevresinde delil toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık ekipleri fabrika önünde tedbir amaçlı bekletilirken, arama çalışmalarının devam ettiği fabrikaya basın mensuplarının girmesine izin verilmiyor. İtfaiye ekipleri bir taraftan zaman zaman çıkan küçük çaplı kıvılcımlara anında müdahale ederek soğutma çalışmaları yapıyor.

Yapılan çalışmaların incelemek üzere fabrikaya gelen Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, arama çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Yılmaz, yangında enkaz altında kaldığı düşünülen Tuncay Kara’yı 3 ekiple arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Soğutma çalışmalarının bitmek üzere olduğu bilgisini veren Yılmaz,  itfaiye ekiplerinin dışında fabrika işçilerinin de iş yeri sahibi Kara’yı bulmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İş yeri sahibinin burada olduğu iddia ediliyor. İş yeri sahibini gördüğünü iddia eden kardeşimizi de getirdik. Eğer doğruysa iş yeri sahibi yangınla mücadele ettiğini tahmin ediyoruz. Anlatılanlara göre dumanlı bölgelerde bayılmış olabilir. Bu iddiayı araştırarak enkazı inceliyoruz. Bu çalışmanın birkaç gün sürmesini bekliyoruz. 15 bin metrekare bir alandan söz ediyoruz. Saç, demir, beton parçaları var. 15 bin ton su kullandık. Sulu zemin de söz konusu. Bütün bu zor şartlar altında iddianın doğru olup olmadığını araştırıyoruz. Tuncay Bey'in ailesiyle görüşüyoruz. Onlar da içeride olduğunu düşünüyor. Bizden gelecek haberi bekliyor.”

Yangının çıkış nedeni hakkında da bilgi veren Yılmaz, ilk belirlemelere göre yangının bir makinenin elektrik kontağından çıktığı yönünde tahminlerinin bulunduğunu, kesin nedenin ise çalışmaların tamamlanmasının ardından belirlenebileceğini ifade etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55