,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Yalçın: Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın!

Yalçın: Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın!
15 Temmuz darbe girişimi çatı davasının sanıkları hâkim karşısına çıkarken Memur-Sen de mahkeme önünde bir basın açıklaması düzenledi.

"FETÖ Genelkurmay çatı davası" Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda başladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hâkim karşısına çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi çatı davasının sanıkları hâkim karşısına çıkarken Memur-Sen de mahkeme önünde bir basın açıklaması düzenledi.

“Zalime merhamet, vatana ihanet", "Katil FETÖ İşbirlikçi NATO” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şunları söyledi: “Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti, emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyor, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ diyoruz. Davamıza sahip çıkıyor, ‘Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın’ istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyor, ‘FETÖ’nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun’ diyoruz.”

"Meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet şimdi hukuk önünde hesap sorulsun istiyor"

Yalçın, “15 Temmuz akşamı 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank,  246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah ile Anadolu’yu işgal etmeye kalkanlarla hesaplaşmak için buradayız. Dün olduğu gibi bugün de işgalcilerden, darbecilerden hesap sormak için Sincan’dayız. Amerika Birleşik devletlerinin Pennsylvania Eyaletinden yönetilen ve emperyalizm tarafından desteklenen Fethullahçı Terör Örgütü, o hain gecede milli iradeyi hedef seçti. Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM olmak üzere devlet kurumlarına ait binaları bombalayarak Anadolu’yu teslim almak istedi. Alamadı. Alamazdı da. Anadolu; Kızılırmak ırmağı, Fırat nehri gibi sokaklara aktı, dünya tarihinde bir örneği görülmemiş şekilde işgalcileri canı pahasına püskürttü. Helikopterler, uçaklar, tanklarla terörün hâkim olduğu karanlık geceyi, millet inancıyla, kanıyla, duasıyla ve direnişiyle aydınlığa çevirdi. Millet; milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ’cüleri 12 saatte dize getirdi, onuru ve erdemi tercih etti. Millet yüzü emperyalizme, gönlü paraya dönük olanları yerle bir etti. Ve millet, zorbalara teslim olmak yerine zorlu bir mücadeleyi göğüsledi.  Acizliği ve teslimiyeti kabul etmedi. Meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet şimdi hukuk önünde hesap sorulsun istiyor.  Fethullahçı Terör Örgütü kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin diyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"Apoletli teröristleri, tankları milletin üzerine sürenleri unutmayacağız"

15 Temmuz gecesini unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirten Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kurumlar içerisinde vesayet oluşturanları; işgal, darbe ve katliam emrini verenleri, ‘Ezin, yakın, vurun, acımayın’ diye talimatlar yağdıran apoletli teröristleri, Tankları milletin üzerine sürenleri, Alçak uçuşla alçakça katliam yapanları unutmayacağız. İşgal gecesini, katliamları ve apoletli teröristlerin hain eylemlerini ‘Tiyatro’ diyerek meşrulaştırmaya çalışanlar ile işgale destek veren küresel şer odaklarını da unutmayacağız. Unutmayacağız Şehit Ömer Halisdemir’i, unutmayacağız şehitlerimizi, unutmayacağız gazilerimizi. Cesaretlerini, ruhlarını ve vatanımızı bize emanet bırakan kahramanlarımızı unutmayacağız. Onların emaneti, emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Onların inancı inancımızdır. Onların düşmanları ebedi düşmanlarımızdır. Unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyor, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ diyoruz. Davamıza sahip çıkıyor, ‘Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın’ istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyor, ‘FETÖ’nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun’ diyoruz. İnancımıza sahip çıkıyor, ‘Toplumsal ve inanç dokumuza tahribat vuran, İslam’ın temel ilkelerini hedef alan, din kisvesi altında örgütlenen terörist yapılanma tümüyle tasfiye edilsin’ istiyoruz. Adalet önünde, yargı önünde herkes eşittir. Bu ilkeden ödün verilemez. Altını çizerek belirtiyoruz; Adaletten kimse kaçırılamaz. Geçmiş darbelerin açtığı yaralar tümüyle sarılmamışken verilecek küçük bir taviz anlatılamaz, kabul edilemez.” diye konuştu.

"Tahliyelere kapı aralanmasın, masumlara da dokunularak süreç sulandırılmasın"

“Bedeli ne olursa olsun geri adım atılmamalı.” diyen Yalçın, hiçbir ayrımcılığın yapılmaması gerektiğini belirtti. 12 Eylül ve 28 Şubat gibi geçmişteki darbelere karşı yürütülen yargılamalarda düşülen hataların tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizen Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Milletimizin adalete olan inancını zedeleyecek tahliyelere kapı aralanmasın, masumlara da dokunularak süreç sulandırılmasın. Uyarıyoruz; Taviz verilirse darbecilerle mücadele zaferle sonuçlanmaz.  Süreç sulandırılırsa, kamuoyu vicdanı yaralanırsa, adalete olan güven kalmaz. Millet 15 Temmuz FETÖ darbe/işgal girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamış iken şeytani planlar yapanlara ödün vermek, şehit ve şühedanın hatırasına yüz çevirmektir. Türkiye’ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere, hafızalardan çıkmayacak şekilde düşmanlık yapanlara koz vermek, milletin iradesini hiçe saymaktır. İşin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa sonuna kadar gidilsin, hukuk önünde tüm darbecilerden hesap sorulsun, FETÖ'cü yapılanmanın kökü kazınsın. Kazınsın ki düşmanlar sevinmesin, hainler gülmesin; darbeler parantezi tamamıyla kapatılsın. 

Mahkeme salonun önünde toplanan, 15 Temmuz darbe girişiminde yakınlarını kaybedenler, tutuklu sanıkların getirilişi esnasında darbecilerin üzerlerine urgan fırlattıkları görüldü. (İLKHA)

ali-yalcin.jpg

ali-yalcin-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55