,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Whatsapp kullanıcıları uygulamadan ayrılıyor

Whatsapp kullanıcıları uygulamadan ayrılıyor
WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, "Whatsapp'dan uygulamaya koyduğu yeni veri politikası nedeniyle ayrılıyorum" ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcılarının uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden "Whatsapp'dan uygulamaya koyduğu yeni veri politikası nedeniyle ayrılıyorum. Kullandığım mesajlaşma programları: #BIP Açık kaynak kodlu olduğu için: #Telegram #Signal #WhatsAppSiliyoruz" paylaşımında bulundu.

Ne olmuştu?

Sosyal medya uygulaması WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe girecek "yeni gizlilik sözleşmesi"nı uygulama aracılığıyla dünya genelindeki milyonlarca kullanıcısına gönderdi.

WhatsApp'ın, kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılacağını yeni sözleşmesine ekleyen maddesi büyük tepki çekti. WhatsApp sözleşmesini onaylamayan kullanıcıların WhatsApp uygulamasını kullanamayacağı kaydedildi.

AB ülkelerindeki WhatsApp kullanıcıları muaf tutuldu

WhatsApp tarafından yapılan paylaşımda, AB ülkelerindeki WhatsApp kullanıcılarının yeni sözleşmeyi onaylama zorunluluğunun olmadığı açıklandı.

WhatsApp'ın, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, kullanım ile kayıt bilgileri ve konum bilgileri yer alıyor.

https://ilkha.com/guncel/cumhurbaskanligi-dijital-donusum-ofisi-baskani-koc-bip-ve-dedi-kullanalim-148905

WhatsApp bu bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler ve kurumsal iletişimler için kullanıyor.

WhatsApp uygulaması ile ilgili güvensizlik oluşturan yeni sözleşmenin açıklanmasının ardından birçok kullanıcı tarafından WhatsApp'a alternatif uygulamalar da telefonlara indirilmeye başlandığı dikkati çekti.

Messenger ve Instagram'ı da bünyesinde bulunduran WhatsApp tarafından 2014 yılında satın alınan Facebook, Cambridge Analytica gibi veri skandallarıyla gündeme gelmişti. Facebook gibi kötü bir sicile sahip bir firmanın daha fazla veriye erişmek istemesi insanları ciddi anlamda tedirgin etmiş durumda. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55