,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

VPN'den büyük tehlike

VPN'den büyük tehlike
FETÖ'nün haberleşmede "VPN" hilesi ile ilgili TBD Başkanı İlker Tabakçı önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD)  Başkanı İlker Tabakçı,  "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının haberleşmede kullandıkları 'Eagle,  Kakao Talk, ByLock' gibi uygulamalar üzerinden yaptıkları yazışmaların konumunu  kapalı ve korumalı ağların içine girebilen Virtual Private Network (VPN) adlı  program üzerinden değiştiriyorlar." dedi.

Tabakçı, yaptığı açıklamada, FETÖ'cülerin "VPN" adlı  programı izlerini kaybettirmek için kullandıklarını belirterek, "FETÖ mensupları  bu uygulamayı izlerini kaybettirmek için kullanıyorlar. Kendi aralarında  haberleşme ağı olarak kullandıkları 'Eagle, Kakao Talk, ByLock' gibi uygulamalar  üzerinden yaptıkları yazışmaların konumunu değiştiriyorlar. Yazışmaları Türkiye  içinde yapmalarına rağmen bu program ile dünyanın herhangi bir yerinden  haberleşiyorlarmış gibi yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

FETÖ'cülerin "VPN" programını Facebook, Twitter, Instgram gibi sosyal  mecralardan yaptıkları paylaşımların konumunu değiştirmek için de kullandıklarını  aktaran Tabakçı, "VPN dediğimiz uygulamayı aktif hale getirdiğinizde sanal olarak  sizi başka bir ortama taşır. Bu program açık iken yaptığınız konuşmalar,  mesajlaşmalar başka bir ülkeden yapılıyormuş gibi görünür. Bu uygulama aktif  haldeyken Twitter, Facebook, Instgram gibi sosyal mecralar üzerinden yaptığınız  paylaşımlar da başka bir ülkeden paylaşılıyormuş gibi görünür." diye konuştu.

VPN'nin kapalı, korumalı ağların içine girmek için kullanılan tünel  gibi bir uygulama olduğunu ifade eden Tabakçı, şunları kaydetti:

"Bu örgüte mensup kişiler Youtube’nin yasaklandığı zamanlarda bile VPN  üzerinden giriş yapıp Türkiye’de oldukları halde kendilerini Amerika’da,  İngiltere’de, Almanya’da gibi göstererek söz konusu sitelere erişim sağlayıp  konulan yasakları ihlal ettiler. Bu program telefonların yanı sıra Ipad ve  bilgisayarlara da kurulabilen bir programdır. Devletimiz bunların önüne geçmek  için her türlü önlemi alıyordur. Bu gibi yazılımlardan uzak durmak gerek. VPN  kullanmanın bizi bu suçluların iş birlikçisi durumuna düşürme ihtimali de  vardır."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55