,
  • BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Viranşehir’de namaz etkinliği

Viranşehir’de namaz etkinliği
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Kur’an Nesli Platforma üye Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Hayat namazla güzeldir” etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde namaz etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Kur’an Nesli Platforma üye Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) tarafından 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Hayat namazla güzeldir” etkinliği düzenlendi.

Program çerçevesinde çocuklara namaz öğrenme, kamet, tesbihat, ezan, sure ezberleme eğitimi verildi.

Eğitimini tamamlayan onlarca kız ve erkek çocuk, ilçede bulunan bir camide buluşup cemaatle namaz kıldı.

Kur’an Nesli Platforma üye Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Viranşehir Temsilciliği tarafından Viranşehir Belediye Kültür Merkezi Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda program düzenlendi.

Program, İbrahim Kardaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Viranşehir Temsilcisi Kamil Yıldırım açılış konuşmasını yaptı.

Yıldırım, ”Bildiğiniz üzere bu program bir sonuçtur. İki aylık ‘Namaz hayattır’ programı sonucunda 6-10 yaşları arasında kısa süreliğine namaz öğrenme, kamet, tembihat, ezan, sure ezberleme ile bu programımız nihayete ermiştir.  Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Viranşehir Temsilciliği olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın fenni ve dini ilimlerini beraber yürüterek topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri için uğraş vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Özlem ajans sanatçılarından Özcan Atsat ve ekibinin okuduğu ilahilere izleyiciler eşlik etti.

Söylenen ilahilerin ardından namazla ilgili okunan şiirin büyük beğeni ile dinlendiği ve namaz eğitimini tamamlayan miniklerin sahnede kıldığı iki rekât namazın hayranlıkla izlendiği görüldü.

Kılınan namazdan sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. 

Göktaş, ”İnsanların çocuklarına ilk öğrettiği kelime teşekkürdür. Çünkü teşekkür etmek insanlığın gereğidir. Yapılan iyiliğe teşekkür etmeyi bilmeyeni insandan saymazlar. Allah’ın bunca nimetine rağmen Allah’a ibadet ederek teşekkür etmeyi bilmeyen insan olamaz.” dedi.

“Bizi Allah’a yaklaştıran çok amel vardır.” diyen Göktaş, şunları kaydetti: “Fakat bunların şartları vardır. Zekât vermek için mal, oruç tutmak için sıhhat vb. birçok şart vardır. Fakat namaz kılmamak için hiçbir mazeret yoktur. Savaşta bile namaz kılınması farzdır. İnsanın namaz kılmaması için iki mazereti vardır. Ya deli ya da ölü olursa namaz kılamaz.“

Namazın ülkemizde tam anlaşılmadığından yakınan Göktaş, ”Ben üzülerek ifade edeyim ki namazın ehemmiyeti ülkemizde tam olarak anlaşılmamıştır. İman ile küfrün arasındaki fark namazdır. Bu konuda 50’den fazla hadis gösterebilirim. Namazı eksik olanın ve namazı dürüst kılmayanın diğer amalleri fesada uğrar.” ifadelerinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından miniklerin okuduğu duanın ardından program sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55