,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Vicdansızlık! Gaziantep’te çöp kutusuna terk edilmiş bir bebek bulundu

Vicdansızlık! Gaziantep’te çöp kutusuna terk edilmiş bir bebek bulundu
​Gaziantep’te kağıt toplayıcısı 2 kardeş tarafından çöp kutusunda bulunarak hastaneye getirilen kız bebek tedavi altına alındı.

İddiaya göre, Şehitkamnil ilçesi Aydınlar Mahallesi'nde atık kâğıt toplayan iki kardeş çöp kutusunu karıştırdıkları sırada çarşafa sarılı halde yeni doğmuş bir kız bebek buldu. Bebeği kucağına aldıklarında yaşadığını gören kardeşler, bebeği özel hastaneye götürdü.

Yaklaşık 24 saat önce doğduğu tahmin edilen bebeğin göbek bağının hastanede kesildiği belirlendi. Hayati tehlikesi bulunan bebek hastanede tedavi altına alınırken, hastane yetkililerinin haber vermesi üzerine bölgeye polis sevk edildi.  Bebeği bulan iki kardeş ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Hastaneye getirilen bebeğin sağlık durumu ile ilgili gazetecilere bilgi veren hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı, öğle saatlerinde hastanenin acil servisine çöp toplayan iki kişi tarafından bir bebek getirildiğini söyledi.

Kardeşlerin bebeği çöpte bulduklarını söylediklerini ifade eden Sivaslı, “Biz de hemen bebeği yoğun bakım ünitesine aldık. Sağlık durumu şu anda orta, çok ağır değil ama nasıl, ne şartlarda doğduğunu ve oraya nasıl atıldığını bilmediğimiz için yakından izliyoruz. Bazı koruyucu tedaviler yapıyoruz. Vücudunda şu anda yaygın yara izleri, ezikler ve çizikler var. Bebeğin bize geleli birkaç saat olduğu için genel durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi değiliz. İncelemelerimiz sürüyor. Bebek şu an kuvözde ve kısmen ilk geldiğine göre daha durumu daha iyidir.” dedi.

Bebeği hastaneye getiren kardeşlerin, bebeğin durumuna çok üzüldüğünü belirten Sivaslı, hemşire ve hastane çalışanlarının da bebeğe anne şefkatiyle yaklaştığını ifade etti.

Bebek ilk geldiğinde göbek bağının koparıldığını ve bunun da doğumun hastanede gerçekleşmediğini gösterdiğini belirten Sivaslı, bebeğin göbeğinin nasıl kesildiği bilinmediği için tetanoz açısından risk altında olduğunu ve koruyucu bazı önlemler yaptıklarını söyledi.

Kardeşlerin buldukları bebeği monta sarıp hastaneye getirerek doktorlara verme anları ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Polis, bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55