,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C

Venüs Sanat’ta ’’FISILDA’’

Venüs Sanat’ta ’’FISILDA’’
Venüs Sanat Galerisi, Çiğdem Şahin’in “FISILDA” adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak...

13 Nisan Cumartesi günü açılacak sergi, 24 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergide sanatçının 38 adet çalışması yer alıyor.

Çiğdem Şahin kendisi ve çalışmaları ile ilgili olarak;

"1972‘de Adana doğdum. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunuyum.

Erkan Eğitim Kurumları’nda bir radyo kanalında Dj‘lik yaptım ve reklam departmanında görev aldım. Aynı kurumda bilgisayar öğretmenliği yaptım.

Lise yıllarında girdiğim müzik resim ve tiyatro yarışmalarından aldığım ödüller daima bana hep ilham verdi. Sonra, içimdeki sanat sevgisi üniversitede resim bölümünü seçmemde yardımcı oldu. 

Yıllar sonra, 4 senelik resim ihtisas ve farklı resim kurslarında toplam 7 yıl eğitim aldım. Yarıda bıraktığım eksik gördüğüm her bir parçayı tamamlamaya çalıştım.

İstanbul-Güneşli'de ilk sanat atölyemi açtım. 6 kişisel sergi ve sayısız karma sergilerde bulundum. Etüt merkezlerinde çalışarak öğrencilerime ve Çiğdem Resim Atölyesi adı altında yıl sonu sergileri düzenledim. Birçok sosyal projelerde bulundum. USADER Genel Başkan Yardımcısı ve Sanat Danışmanı olarak gönüllü görevime başladım ve devam etmekteyim.

Denediğim birçok tekniklerin sonucunda yağlı boyanın lezzetini hiçbir şeyde bulamadığımı farkettim. Yağlı boya ve gerçekçi bakış açısıyla başladığım çalışmalarım zaman içerisinde kendini soyut ve dokusal lekelere bıraktı. Zaman zaman akrilik, dökme ve soyut çalışmalarına da yer vererek sanatıma yeni bir boyut getirdim. Etkilendiğim köy temalarındaki objeler ve figürleri süsleyerek kendi içselleştirdiğim dünyamda tuvalime yansıttım. Kendi çektiğim fotoğraflarla ve gezerek gözlemlediğim tüm görsel kareleri kendime ilham kaynağı olarak gördüm. Kendi hayat hikayemde etkili olan birçok yaşanmışlıkları resmettiğim duvar ve kapı dokularına figürler ve objeler ekledim.

Otantik, kapı, ahşap, demir, oksit, duvar, bakır, taş, kuru yaprak gibi dokusal vuruşlarla harmanlayarak çok farklı çalışmalarla kişisel sergilerime devam etmeyi planlıyorum “FISILDA” adlı sergime tüm sanatseverleri bekliyorum." dedi.

Venüs Sanat Galerisi

Mustafa Mazharbey Cad. Mustafa Kaya Sok. No: 2 Göztepe – Kadıköy

Tel: (0216) 565 35 72

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55