,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

'Vatandaşlarımızın mülki idarecilerden yana ciddi şikayetleri var'

'Vatandaşlarımızın mülki idarecilerden yana ciddi şikayetleri var'
Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, vatandaşların, özellikle mülki idarecilerden yana ciddi şikayetlerinin olduğunu belirterek, şikayetleri yetkililere ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.

Silopi ziyareti kapsamında HÜDA PAR İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şırnak ziyareti kapsamında Silopi’ye de gelerek halkın yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini yerinde inceleme fırasatı bulduklarını belirten Yavuz, sokağa çıkma yasaklarının  kaldırılmasının ardından Şırnak'ta ciddi değişmeler olduğunu ifade etti.

“Halkımız iki ateş arasında büyük ızdıraplar yaşamaya mahkum edildi”

Yavuz, “Bizler de parti olarak daha önce hem Genel Başkanımız, hem de diğer yetkili arkadaşlarımız düzeyinde ziyatretlerde bulunduk. Halkımızın içinde bulunduğu durumu birinci elden görme fırsatımız oldu. Bölgede faaliyet yürüten STK temsilcileri ile bizzat görüşme imkanı bulduk. Bugün ise Şırnak merkezde incelemelerde bulunduk. Gün içerisinde de Silopi'ye geldik. Son 2 yıldır bölgemizin içinde bulunduğu durum bizleri üzüyor. İcra edilen yanlış, menfi siyaset çatışmayı, kaosu, anarşiyi ve huzursuzluğu ortaya çıkardı. Halkımız, 40 yıldan bu yana iki ateş arasında büyük ızdıraplar yaşamaya mahkum edildi. Bu kirli çatışmanın tarafları ise var olan yangını söndürmek yerine ateşe benzinle gitmekte, halkı ya kendi 'âli menfaatlerine' ya da örgüt çıkarlarına kurban etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

“Kürt halkının dil ve kimlikle ilgili insani ve islami değerleri sabote edilmektedir”

Kürt halkının haklı ve insani, masum taleplerinin örgüt tarafından suistimal edildiğini belirten Yavuz, “Bu yönüyle de Kürt halkının dil ve kimlikle ilgili insani ve islami değerleri sabote edilmektedir.” dedi.

Devlet ya da devlet gücünü kullanarak bölge halkına zulmeden kimi karanlık güçlerin 15 Temmuz gecesi giriştikleri darbeye de dikkat çeken Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu karanlık yapılar, Kürt meselesinin siyasi olarak çözülmesinin önünde engel teşkil etmektedirler. Dolayısıyla, ortaya konan siyaset ve politikalar halkımızın huzurunun bozulmasına, çatışmalı ortamın devamına sebebiyet vermektedir. Kısmi anlamda bir rahatlama olmakla birlikte, özellikle Şırnak il merkezi ciddi anlamda hasar görmüştür. Sokağa çıkma yasakları kaldırılmış ama birçok yerde sokak kalmadığını gözlemledik. Bu anlamda vatandaşlarımızın yöneticilerden yana, özellikle mülki idarecilerden yana ciddi sıkıntıları ve şikayetleri var. Bilhassa, evleri yıkılan vatandaşlarımız, işlerin ağırdan alındığını ve çok yavaş ilerlediğini söylediler. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerini birinci elden yetkililere ulaştırıp, sahip olduğumuz siyasi imkanları kullanarak dile getirmeye gayret edeceğiz inşallah.”

“Söz konusu halkın maslahatı olduğunda partisel çıkarlardan vazgeçilmeli”

Halkın menfaati, maslahatı ve huzurunun her şeyden daha önemli olduğunu sözlerine ekleyen Yavuz, söz konusu halkın maslahatı olduğunda partisel çıkarlardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz sözlerini şöyle bitirdi: “Hem devlet bu hassas noktayı gözetmeli, hem de örgüt, halkı kendi örgütsel çıkarlarına feda etmekten vazgeçmelidir. Bu vesile ile herkesi aklını başına almaya, akibeti kaos, kan ve gözyaşı doğuracak politikalardan vazgeçmeye davet ediyoruz.' (İLKHA)

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55