,
  • BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Vatandaşlardan DEDAŞ'a "düşük voltaj" tepkisi

Vatandaşlardan DEDAŞ'a "düşük voltaj" tepkisi
Batman merkez Yeni Mahallesi'nin bir kısmı ile birçok kenar mahallede düşük voltajlı elektrik nedeniyle vatandaşlar DEDAŞ'a tepki gösterdiler.

Batman’ın birçok mahallesinde düşük voltaj elektrik verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Birçok yerde yaşanan elektrik kesintileriyle beraber 220 voltaj elektrik verilmesi gerekirken 148 voltaj elektrik verilmesi elektronik cihazların yanması ve işlerin aksamasına neden oluyor. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerine çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istediler.

Düşük voltajla elektrik verilmesini değerlendiren Elektrik Elektronik Teknikeri Abdurrezzak Tuğluk, “Normal şartnamede de geçtiği gibi belirtilen bir şartnamedir. Şartnamede 220 voltan aşağı olmaması gerekiyor. Maalesef eski yerleşim yerleri olan yerlerde voltajlar bırakın 220 volt 180 volta bile ulaşmamaktadır. Buda cihazların zarar görmesine özellikle ana kartlarında ve kompresör türü çalışan cihazlarda kompresörlerinde yorulmalar ve hasar olmasına sebep olmaktadır.” dedi.

“Bazı yerlerde trafolardan çıkan voltaj 150’yi bulmamaktadır”

Yetkililerin bir an önce halkın sorununu görmesi gerektiğini dile getiren Tuğluk, “Nasıl ki diğer gelişen yeni yapılan mahallelerde oluşturulan altyapılar elektrik sorununu çözmüşse aynı şekilde altyapılarla bunu çözebilirler. Altyapı sorununu bir kenara bırakalım trafolardan çıkan voltajlar dahi 150’yi bulmamaktadır. Yani trafo çıkışlarına dahi bir müdahale edilmesi gerekiyor. Bu çıkışların o yerleşim yerlerine yetecek şekilde gönderilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız voltaj yüklenmelerine biraz daha az şekilde yapsınlar. Ondan sonra yapacakları pek bir şey yok. Yapılar eski, tesisatlar eski ve gelen voltajda eski olunca ister istemez voltaj düşüklüğü yaşanıyor. Yetkililer bir an önce halkın bu sorununu görsünler. Zaten eski yerleşim yerlerinde olan insanların maddi durumları düşük olan insanlar. Bunlar hem elektrik faturasını öderken birde kendi arızalanan cihazlarına ekstradan bir maliyetle karşılaşıp ödeme yapmasınlar.” ifadelerini kullandı.

“Esnaf olarak DEDAŞ’tan çok şikâyetçiyiz mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz”

Yeni Mahalle esnafından Veysi Olgun, “Elektrikten baya şikâyetçiyiz. Evimizde televizyon gibi elektronik cihazlarımız yanmış. Tamir edeceğimiz bir şey kalmadı hepsi elektrikten yanıyor. Esnaf olarak çok mağduruz. Artık iş yapamıyoruz kiralarımızı ödeyemiyoruz. DEDAŞ’tan çok şikâyetçiyiz mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz. Matkabı tamir ettikten sonra denemek için fişe takıyorum o matkabı tekrar yakıyorum. Normalde 220 volt olması gereken elektrik Yeni Mahalle esnafının elektriği 140-130 voltajdır. Matkabımı denemek için taktığımda tekrar motorlarını yakıyorum ve biz esnaf olarak çok mağduruz. Yetkililerin bizim mağduriyetimizi artık görmeleri lazımdır. DEDAŞ bu işe bir çözüm bulması gerekir.” diye konuştu.

Elektrik voltajının düşük verilmesi kendilerine çok mağdur ettiğini dile getiren esnaflardan Enver Doğan, “Bu gün en büyük ve önemli sıkıntımız elektriktir. Malum herkes bunu biliyor. Elektrikler çok düşük. Voltaj olarak 140 görünüyor ama en az 220 olması gerektiğini biliyoruz. O yüzden makinalarımız elektrik cihazlarımız yanmaktadır. Zaten ekonomik kriz nedeniyle kar etmediğimiz için ayrıca elektrikten de zarar görüyoruz. Bu mağduriyetimiz giderilmesi için yetkililere sesleniyoruz. Bu konuda elektrik çok pahalı olduğunu da biliyoruz. Bu pahalığa para verdiğimiz için bu sıkıntıyı çekmek istemiyoruz. Hep çözüm istedik çözüm gelmedi inşallah gelir.” dedi.

“Normalde 220 volt gerekirken DEDAŞ bize 148 volt veriyor”

220 volt elektrik verilmesi gerekirken 148 volt elektrik verildiğini dile getiren vatandaşlardan Abdurrahman Keskin, “Bizim mahallede elektrik voltajı düşüktür. Normalde 220 volt gerekirken DEDAŞ bize 148 volt veriyor. Bundan dolayı da sıkıntı çekiyoruz. Bütün cihazlarımız yandı. Çalışamıyoruz esnaf burada kan ağlıyor. Özellikle DEDAŞ yetkililerine sesleniyoruz. Bu konuya da bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Herkes aynı sıkıntıyı çekiyor. Bütün esnaflar elektrik voltajından iş yapamıyor. Kirasını bile veremeyecek esnaflarımız var. Onun için DEDAŞ yetkililerine sesleniyoruz; arkadaşlar bizim bu soruna bir çözüm bulmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55