,
  • BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Van'dan Halep'e yardım

Van'dan Halep'e yardım
Suriye’nin Halep kentinde yaşanan dramdan dolayı Tuşba İlçe Belediyesi öncülüğünde bir TIR yaşam malzemesi toplandı.

Van'da Tuşba Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından Halep’ten tahliye edilerek sınırdaki mülteci kamplarına yerleştirilen sivillere ulaştırılmak üzere, yardım malzemesi toplandı.

Tuşba Belediyesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından Halep’ten tahliye edilerek sınırdaki mülteci kamplarına yerleştirilen sivillere ulaştırılmak üzere, gıda ve giysiden oluşan 2 TIR yardım malzemesi toplandı.

Suriye’nin Halep kentinde yaşanan dramdan dolayı Tuşba İlçe Belediyesi öncülüğünde bir TIR yaşam malzemesi toplandı. Yardımlar, Halep'ten tahliye edilerek sınırdaki mülteci kamplarına yerleştirilen sivillere ulaştırılmak üzere, dualar eşliğinde uğurlandı.

Tuşba İlçe Belediyesi önünde gönderilen yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Nasip olursa meclis üyelerimizle birlikte sınıra gidip Haleplilere desteklerimiz ulaştıracağız. Van’da 2011 yılda deprem yaşanırken malumunuz 6 yıldır Suriye’de bu kardeşlerimiz yaşıyor. 6 yıldır devam eden bu savaşın, insanlık dramının bir an öce sona ermesi adına bu yardımları gönderiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi insanlık artık bundan sonrası için dünyanın 5’ten büyük olduğunu ve mazlumların ve mağdurların sesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde oynanan oyunları hepimizin görmesi gerekiyor. Özellikle bu yardımların da bir an önce sahiplerine ulaşabilmesi adına Vanlı kardeşlerimizin destlerini artırarak devam edeceğine inanıyoruz. İnşallah sağlık ve sıhhatle, afiyetle Halepliler de bir an önce 2017 yılının baharında onlar da huzura ulaşırlar." şeklinde konuştu.

YYÜ'den Haleplilere yardım

Öte yandan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünün başlatmış olduğu Halep'e yardım kampanyası kapsamında 1 TIR dolusu gıda, giyim ve un toplandı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yükledikleri TIR’ın Halepli mazlumlara ulaştırılacağını ifade ederek, kampanyaya akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği aktardı.

Battal, "Temennimiz bir an önce Suriye'deki sorunlar çözülsün ve Türkiye'de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönsünler. Bütün dünyada barış ve huzurun hâkim olması dileğiyle biz Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.  

YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları Salih Yurtkuran, Turgut Soycan, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Öztrükçü, Şube Müdürü Oktay Alırız, Şakir Kuşak’da malzemelerin TIR’a yüklenmesine yardım etti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55