,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Van'daki Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Van'daki Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllendirildi
Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından, "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı'nda Van''da dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Siyer Sınavı’nda kent genelinde dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından, "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı'nda Van’dan birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü kategoride 9 bin yarışmacı içerisinde dereceye giren 66 kişiye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül törenine, Van Âlimler ve Medreseler İttihadı Derneği Başkanı Ali Arslan, HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı M. Ali Doyar, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yardımcısı M. Ali Yüca, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Şeref Akbulut, ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen ödül töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra törende konuşan Eğitimci Yazar Faysal Aslan, Siyer Sınavı gibi yarışmalar sayesinde Peygamber Efendimizin (sav) daha iyi tanınacağını söyledi.

İslam dinini ve Hz. Muhammed'i tanıtan sınavların, kaybedeni olmayan sınavlar olduğunu ifade eden Aslan, "Dini tanıtmaya yönelik olan sınavlar, neticesi ne olursa olsun aslında kazandığınız ve kaybetmeyeni olmayan sınavlardır. Bu sınavın amacı, Hz Peygamberi (sav) tekrardan hayatımızın her alanına sokabilme çabasıdır. Çünkü bizi dinimizden uzaklaştırmaya çalışanlar, bizim dünya imtihanını kaybetmemizi isteyenler ilk olarak Hz Peygamberi (sav) bizim hayatımızdan çıkarmaya çalışmışlardır. Onun yerine hepimize farklı farklı rol modeller sunmaya çalışmışlardır. Çocuklarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza öyle insanları rol model olarak göstermeye çalışıyorlar ki Hz Peygamber Efendimizi (sav) hayattın tümünde çıkarabilsinler." dedi.

"Peygambersiz İslam olamaz"

İslam dininin, Peygambersiz ve örneksiz anlamanın mümkün olamayacağına dikkat çeken Aslan, "Peygambersiz bir İslam olacakmış gibi, sadece Kur’an’ın meali üzerinde durma ve peygamberi dışarda bırakma gibi bir hatanın içerisine düşüyorlar. Peygambersiz İslam olamaz. Çünkü Peygambersiz, örneksiz bu din olabilseydi Allah sadece kitabını bize indirir ve bir elçi göndermezdi. Ama görüyoruz ki Kur’an-ı Kerim 23 yıl gibi bir zaman zarfında ve peyderpey üzerimize inmiştir. Peygamber Kur’an’ın bir zat pratikçisidir. Onu bir zat insanların arasında yaşayan örnektir, rehberdir." diye konuştu.

"Peygamberi seviyorsak bunu hayatımızla ispatlamamız gerekiyor"

Hz. Muhammed'e olan sevginin ispatının, onun sünnetini yerine getirmekle olacağını ifade eden Aslan, "Peygamber Efendimizi sadece ‘seviyorum’ diyerek kuru bir iddia bizi kurtaramaz. Peygamber Efendimizi (sav) tanımak ve hayatını anlamak, mücadelesini bilmek ve hayatımızın her alanına onu taşımak gerekiyor. Peygamber Efendimize olan sevgimizin gerekliliği evimizde, ailemizde, eğitimimizde, ticaretimizde, siyasetimizde, konuşmamızda ve kısacası hayatın her alanında Peygamber Efendimiz  nasıl yaşamışsa onu okumak, anlamak ve onun gibi yaşamakla olur." şeklinde konuştu.

"Bu yarışmalar sayesinde Peygamber Efendimiz daha iyi tanınacak"

Aslan, şunları kaydetti:  "Kitle iletişim araçları ve eğitimin bir takım kanalları tarafından yürütülmesi Peygamber Efendimizi örnek gösterilmesinde bir takım zayıf noktalar bırakmıştır ve türlü türlü rol model örnekler insanların zihinlerine sokulmuştur. İnsanlar onları örnek edinmektedirler ve bugünümüz insanının huzursuz olmasına da sebep olmuştur. Bu yarışmalar sayesinde inşallah Peygamber Efendimiz, daha iyi tanınacak ve tanınmakla da kalınmayacak hayatımızın her alanına örnekliğiyle sirayet edecektir."

Tören, yapılan konuşmalar sonrası, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun şu ana kadar tertiplediği etkinliklerle ilgili sinevizyon gösterisinin ardından, sınavda dereceye girenlere verilen ödüllerle son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55