,
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Van’da yol genişletme ve kaldırım çalışması

Van’da yol genişletme ve kaldırım çalışması
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Çohaz Petrol ve Bostaniçi Mahallesi arasındaki 2 kilometrelik Şerefiye Caddesi’nde bölünmüş yol çalışmalarına başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşımını rahatlatmak amacıyla merkezde bulunan Şerefiye Caddesi'nde bölünmüş yol çalışmasına başladı.

Belediye ekipleri, Şerefiye Caddesi'ni kadastro sınırları içerisine çekiyor. Yapılan yol genişletme çalışmasında cadde içinde kalan bahçe duvarları ve diğer müştemilatlar yıktırılırken, yolun yaklaşık 2 kilometrelik bölümünde kaldırım çalışması da yapılacağı belirtildi.

Yaklaşık 20 metreyi bulacak caddede drenaj hattı, kaldırım ve asfalt dökümü yapıldıktan sonra Şerefiye Caddesi, bölünmüş yol olarak halka hizmet verecek.

Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ekiplerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, kent trafiğinin can damarları olan caddeleri şehir ulaşımına uygun hale getirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Tamer, “Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın’ın talimatları ile şehir içerisinde yoğun şekilde kullanılan Şerefiye Caddesi-Bostaniçi yolunda genişletme, kaldırım yapımına başladık. Bizler her şeyden önce vatandaşın rahat etmesi ve evine gittiği yolu güvenle kullanması için bu çalışmaları yapıyoruz. Şu anda burada kaldırım yok, yayalar için güvenli değil. Ekiplerimiz işlerini tamamladığı zaman bu yol çift şeritli, kaldırımı olan güvenli ve modern bir görünüme kavuşacak.” dedi. 

Çalışmalarda mahalleli desteğinin büyük olduğunun altını çizen Tamer, şöyle konuştu: “Bazı vatandaşlar bizlere teşekkür ediyor, bazıları ise yol sınırları içinde kalan duvar ve diğer yapılarını kendi gayreti ile sökerek bizim belirlediğimiz sınırların gerisine taşıyor. Halk yol istiyor, kaldırım istiyor, evine gittiği yolunda güvenle yürümek istiyor. Bizlere yardımcı oldukları için kendilerine belediyemiz adına teşekkür ediyoruz.”

Yıllardır belediyeden hizmet alamadıkları için dert yanan vatandaşlar, “Kaldırımlarımız olmadığı için evimizden adım atınca yolun, trafiğin ortasında kalıyoruz. Kaldırımsız yollardan çocuklarımızı okula göndermek zorunda kalıyoruz. Ayrıca yol kenarında bulunan kanallarda her türlü atık mevcut. Bu kanallar çevreye hastalık ve kötü kokular yayıyor. Yapılan çalışmalarla hizmeti gördük.” ifadelerini kullandılar. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55