,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Van’da kurbanlık pazarı hareketlenmeye başladı

Van’da kurbanlık pazarı hareketlenmeye başladı
Van'da ilginç pazarlıklar ve görüntülerin ortaya çıktığı canlı hayvan pazarında, bayram öncesi sabah saatlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Küçükbaş hayvan satışında Türkiye'nin en büyük hayvan pazarları arasında yer alan Van Belediyesi Hayvan Pazarı’nda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik artmaya başladı.

Van'da ilginç pazarlıklar ve görüntülerin ortaya çıktığı canlı hayvan pazarında, bayram öncesi sabah saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar 600 ile bin TL arası, büyükbaş hayvanlar ise 7 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz yıllara göre hareketliliğin azınlıkta olduğunu İLKHA mikrofonuna anlatan, cambaz ve hayvan satıcıları, hareketliliğin bayram haftasında daha çok artacağını ümit ettiklerini söylediler.

"Kurban satışı kâr bırakmıyor"

Kurban satışlarının eskisi gibi kâr bırakmadığını ve bunun son yıllarda sürekli yapılan zamlardan kaynakladığını söyleyen Mehmet Şirvan, dolardan dolayı kimsenin kurbanlık alamadığına dikkat çekti.

Şirvan, "Bu sene hayvan fiyatları ucuz da değil, pahalı da değil. Sadece mazot çok pahalı. Dolar 5 TL'yi aştı, millet hayvan satıl almıyor. Hayvan piyasası durgun zamanlarını yaşıyor. Kimse hayvancılık yapmıyor halkta para olmadığı için. Büyükbaş hayvan fiyatları 7 bin TL’den başlıyor, 11 bin TL'ye kadar çıkıyor. Küçükbaş hayvan 800-bin TL arası satılıyor. Bu fiyatı alıcıya söylediğimiz zaman fiyatların çok olduğunu söyleyip alamıyor. Bu sene fazla bir hayvan satışından umudumuz yok. Hayvan yemleri çok pahalı. Bir ton saman bin lira. Kâr bırakmıyor, paranın değeri kalmadı. Umudumuz bayrama. Son bir hafta kala halkımız artık kurbanlıklarını alır inşallah. Şimdi millet gelip bakıyor alabilen şimdi alıyor alamayan son hafta meydana gelip kurbanlığını alacak." dedi.

"Bayram yaklaştıkça canlılık daha çok artacak"

Çiftçilerin hayvan besiciliği artık yapamadığını, kurbanlık fiyatı yüksek olunca halkın kurban kesemediğini söyleyen cambaz Ali İnce, "Kurban gününü bekliyoruz. İnşallah güzel geçerse köylüler ve çiftçiler de memnun kalacak. Geçen sene ile bu sene arasında fazla fiyat artışı yok ama hayvan yemi ve kepek pahalı. Mazot da pahalı. Çiftçinin gücü yetmiyor ekin yapmaya. Bayram yaklaştıkça canlılık daha çok artacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurbanlık satıcısı Mehmet Kızıltaş ise şunları söyledi: "Hayvan satış fiyatları belirlendi. Geçen seneye göre neredeyse aynı fiyatta hayvanlar satılıyor. Geçen senelere göre fazla gözle görülür bir canlılık yok ama bizim halkımız her zaman işini son günlere bırakıyor. Biz de ümit ediyoruz halkımız son haftalar içinde sıkışıklık yaşamadan gelip kurbanını alır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55