,
  • BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Van’da Kudüs için pedal çevrildi

Van’da Kudüs için pedal çevrildi
Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği terör, HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından "Kudüs için YolAÇIK" sloganıyla düzenlenen bisikletli eylem turu ve yapılan kitlesel basın açıklamasıyla tel'in edildi.

​HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği teröre dikkat çekmek için "Kudüs için YolAÇIK" sloganıyla bisikletli eylem turu düzenlendi.

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde Kültür Sarayı Kavşağında bulunan Musa Anter Parkı’nda bir araya gelen kalabalık, sık sık tekbir getirerek “Kahrolsun İsrail”, “Müslüman uyuma Kudüs’e sahip çık”, “Kudüs’e selam direnişe devam”, gibi sloganlar eşliğinde Siyonist işgalcilerin aleyhine sloganlar atarak eylem turu düzenledi.

Bisikletli eylem turuna HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve il yönetim kurulu ile ilçe başkanları, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Turun son durağı olan Hz Ömer Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde pankartlarla sürücüleri tekbirlerle karşıladı. Bisiklet turunun ardından HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Arslan, tarafından basın açıklaması okundu.

Mescid-i Aksâ'yı bir Yahudi tapınağına dönüştürme amacını aşama aşama gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, “İşgalci Siyonist rejim, 14 Temmuz'dan bu yana Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'yı günlerce ibadete kapatacak kadar pervasızlaştı. 50 yıl sonra ilk kez geçen haftalarda Mescid-i Aksa'da Cuma namazı, işgalci Siyonist rejimin zulmünden dolayı kılınamadı. Mescidi Aksa'nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinli kardeşlerimiz işgalci Siyonistler tarafından şehit edildi, onlarca kardeşimiz yaralandı ve yüzlercesi de tutuklandı. Ümmetin parçalanmışlığından ve dağınıklığından cesaret alan Siyonist çete, her geçen gün saldırı ve katliamlarına bir yenisini daha eklemektedir. İşte bu yüzdendir ki işgalci çete şımardıkça şımarıyor. Kendi kirli ve necis emellerini kabullendirmek ve düzenine dünyayı alıştırmak istiyor. Mescid-i Aksâ'yı bir Yahudi tapınağına dönüştürme amacını aşama aşama gerçekleştiriyor.” dedi.

“Müslümanlar sanmasınlar ki işgalci Siyonist rejim Kudüs ile sınırlı kalır”

Siyonist işgalcilerin estirdiği terörün Kudüs ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Arslan, “Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, İnsan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan, mutlaka tepki vermelidir. Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek, Filistin halkının en doğal hakkıdır ve asla engellenemez. Ümmet, bağrına saplanan bu zehirli hançerden biran evvel kurtulmalı ve özüne dönmelidir. Bunun yolu vahdet ve kardeşlikten geçer. Müslümanlar sanmasınlar ki işgalci Siyonist rejim Kudüs ile sınırlı kalır. Eğer bugün sesimizi çıkarmaz, işgalci Siyonist rejim ve işbirlikçilerine karşı yekvücut olmazsak, yarın İstanbul, bir sonraki gün Mekke ve Medine'ye göz dikilir.” şeklinde konuştu.

“Kudüs bir iman ve vicdan meselesidir”

Kudüs’ün sıradan bir yer olmadığını, iman ve vicdan meselesi olduğuna dikkat çeken Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kudüs, Allah'ın çevresini mübarek kıldığı bir beldedir. Resulullah'ın Miraç’a çıkmadan önceki durağıdır. Onun için Kudüs, asla kuru bir toprak davası değildir. Bizim için, bir mekâna ve bir kavme hasredilmiş bir sorun da değildir. Bizim açımızdan Kudüs bir iman ve vicdan meselesidir. İman ve vicdan sahibi herkes Kudüs için seferber olmalıdır. Ey Müslümanlar! Başta Kudüs olmak üzere tüm İslam coğrafyası, ümmetin içinde olduğu ataletin, gafletin kalkmasını bekliyor. Tüm coğrafyamız bizlerin uyanışı ve yeniden İslam dünyası üzerinde söz sahibi olmamızı bekliyor.”

Kudüs’te devam eden zulümlere karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Arslan, “Zulüm kimden gelirse gelsin, kim olursa olsun her alanda makul bir çerçevede tepkimizi ortaya koyacak, Kudüs ve İslam coğrafyalarının asıl sahibi olan Müslüman kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek olacağız. Rabbimizden bizi bu hususta muvaffak kılmasını ve asla sessiz yığınlardan kılmamasını diliyoruz.” dedi. (İLKHA)  

İLKHA) 

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

Dünya mermer ve traverten ihracatında Türkiye ilk sırada

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55