,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Van’da katı atık istasyonu ve mezbahane açılışı

Van’da katı atık istasyonu ve mezbahane açılışı
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinin çöp sorununun çözülmesi amacıyla yapılan katı atık transfer istasyonu ile mezbahane projeleri tamamlandı.

Van’ın Gevaş ilçesinde yapılan katı atık transfer istasyonu ve mezbahane, düzenlenen törenin ardından hizmete girdi.

Projenin açılışı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılışta bir konuşma yapan Zorluoğlu, ilçe belediyeliyle elbirliği ile çalışarak Van’ın çok önemli sorunlarını aşabileceklerini söyledi.

Gevaş’ta olmakta büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Zorluoğlu, “Gerçekten Gevaş ilçemizde diğer tüm ilçelerimizde olduğu gibi çok önemli yatırımlar gerçekleşti.” dedi.

Gevaş’ta yapılan mezbahanenin önemli bir yatırımı olduğunu ifade eden Zorluoğlu, “Gevaş’a uzun yıllar hizmet edecek bir yatırımı buraya kavuşturmuş olduk, kazandırmış olduk. Bu sene içerinde ilçe belediyemiz ile birlikte çok önemli asfalt yol çalışması yapıldı. Gevaş tarihine eşine benzerine rastlanılmayacak büyüklükte çalışmalardır. Yine Gevaş ilçemizde çok önemli turizm merkezi var. Akdamar Adası, geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde 120 bin civarında ziyaretçisi olmuştu. Bu sene inşallah bu rakamı da aşacağız. ”diye konuştu.

Akdamar adasının tatlı su problemini çözdüklerini söyleyen Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “VASKİ Genel Müdürümüz, geçtiğimiz günlerde bana müjdeyi verdi. Denizin altından tatlı su şu an adaya aktı.  İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlayıp orayı da böyle güzel bir tören ile hizmete açacağız. Bugün sadece bu yatırımı değil aynı zamanda bizim katı atık transfer istasyonumuzu da hizmete açıyoruz. Van ve özelinde de Gevaş, bir turizm bölgesi ve turizm beldesi. Burayla ilgili geleceğe dönük çok özel fikirlerimiz ve projelerimiz var. Allah nasip ederse uygulama imkânı buluruz. Gevaş’ın bir Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı alarak turizm bakımından çok daha çekici bir mekân, ilçe haline gelmesini arzu ediyoruz.”

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan katı atık transfer istasyonu projesinin 800 bin, mezbahane projesinin de 950 bin liraya mal olduğunu söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55