,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Van’da ilk defa “Gökyüzünü Gözlem” etkinliği düzenlendi

Van’da ilk defa “Gökyüzünü Gözlem” etkinliği düzenlendi
​Van’da ilk defa düzenlenen “Gökyüzünü gözlem etkinliği” gökyüzü meraklısı birçok kişiyi bir araya getirdi. Edremit ilçesinde bulunan Fidanlık Parkı’nda yapılan etkinlikte, teleskopla ay ve yıldızlar gözlemlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı etkinliğe küçük büyük birçok kişi katıldı. İl dışından birçok kişinin katıldığı etkinlik 5 Temmuz’a kadar devam edecek.

Etkinlik kapsamında ayı ve yıldızları gözlemleyen gökyüzü meraklıları, ilk defa ayı bu kadar yakından gördüklerini ifade ederek, bu durumun kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

“İl defa teleskopla ayı gözlemledim”

Bu etkinliğin Van’da olmasının çok güzel olduğunu belirten Tuana Gülpınar, “Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Başka şehirlerde de olmasını da isterim. Başka insanların da bunu görmesini isterim. Teleskopla ayı görmek çok farklıydı.” dedi.

“Organizasyonun Van’da düzenlenmesi çok önemli”

Böyle bir etkinliğin Van’da düzenlenmiş olmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Necati Gülpınar ise etkinliğin kendileri ve çocukları için çok güzel bir deneğim olduğunu söyleyerek, organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür etti.

Gülpınar, “Aya daha önce de bakmıştım ama Van’dan daha güzel görünüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile TÜBİTAK Genel Başkanının da burada olması çok sevindirici. Böyle bir etkinliğin Van’da yapılıyor olması, Van’a verilen değeri gösteriyor. Bunların tekrarını görmeyi her zaman istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Etkinlikle beraber öğrencilerin uzaya olan merakı arttı”

Van'ın, Doğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş şehri olduğunu dile getiren Muhammet Melik Sunal, “Uzay konusunda çok eksik olduğumuzu düşünüyorum. Bu etkinlikle beraber öğrencilerin uzaya olan merakı arttı. Biz de merak ettiğimiz için gelip gözlemledik.” diye konuştu.

Sunal, “Devlet büyüklerinin bölgeye gelip bu tür etkinlikler düzenlenmesi bölge halkına bir mesaj niteliğindedir. Hep batı illerinde değil doğuda da böyle etkinliklerin düzenleyeceği mesajını verdiler. Bu durum çok güzel bir şey ve biz de çok heyecanlandık.” şeklinde konuştu.

“Bu tür etkinlikler öğrencilerin isteğini arttırıyor”

Bu tür etkinliklerin çok güzel olduğunu belirten Behram Çelik de “Daha önce basından ve resimlerden gördüğümüz ayı bizzat müşahede etme fırsatı bulduk. Ayı teleskopla görmek çok güzel bir duyguydu.  Merakı olan bütün öğrencilerin müşahede etmesi çok güzel bir etkinliktir. Bu tür etkinlikler öğrencilerin şevkini arttırır.” ifadelerini kulandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55