,
  • BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Van’da İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı

Van’da İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı
Van’da İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında, ilgili kurum amirleri ve diğer yetkililerin katılımıyla Van Valiliği Erek Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Van’da İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Van Valiliği Erek Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Valilik Erek Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının, ayda bir kez Vali başkanlığında yapılmasının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öngörüldüğünü kaydeden Vali Zorluoğlu, “İlimizde profesyonel olarak Van Büyükşehir Belediyespor dışında başka profesyonel kulüp yok. Bu nedenle ağırlıklı olarak bu takımımızın müsabakaları önem arz ediyor. İçeride oynanan maçlarda gözlemledik. Her hangi bir olay olmadığı gibi taraftarımız rakip takımlara da sempatiyle yaklaştı. Spor müsabakaları önemli hadiseler, bu nedenle tedbirlerimizi iyi planlamalıyız.” diye konuştu. 

Vali Zorluoğlu, Van’daki maçlarda her hangi bir olumsuzluğun yaşanmasını hiç arzu etmediğini belirterek, “Alınacak tedbirlerde sadece güvenlik güçlerimiz yeterli olmayabilir, kulübümüzün ve taraftar temsilcilerinin de bu işin içerisinde olması gerekir. Taraftar temsilcileriyle kulüp yetkililerinin diyalog içerisinde olması gerekir. Burada önemli olan konu taraftarın bilinçli olmasıdır. Müsabakaların sorun yaşanmadan huzurla geçmesi için ilerleyen dönemde özel güvenlik tedbirlerini de yeniden gözden geçirebiliriz. Ayrıca, güvenlik birimlerimiz dışında belediye, İl Sağlık Müdürlüğü gibi müsabakalarda kendilerine görev ve sorumluluk düşen diğer kurumlarımız da gerekli önlemleri alacak.” ifadelerini kullandı. 

İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ise; toplantıya katılan paydaşlara, taraftar gruplarıyla sempatik ilişki kurulması önerisini sunarak, spor müsabakalarında istenmeyen hadiselerin yaşanmaması için kulüp yönetimi ve emniyetten bu anlamda belirlenecek kişiler aracılığıyla, taraftarla daha sağlıklı ve etkili bir iletişim ortamı oluşturulabileceğini söyledi. 

Toplantıya katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da özel güvenlik taleplerini, Gençlik ve Spor Bakanlığına ilettiklerini dile getirerek, ligler başladığından bu yana ilimizdeki spor müsabakalarında sıkıntı yaşanmadığını ve özellikle Van Büyükşehir Belediyespor seyircilerin küfür etmeden, centilmence maçları takip ettiğini söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise; Van Büyükşehir Belediyespor’un taraftar yoğunluğunu lise çağındaki gençlerin oluşturduğunu belirterek, gençlere yönelik; spor müsabakalarındaki davranış şekilleriyle ilgili eğitici faaliyetler planlanabileceğini aktardı.

Toplantıda; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, il milli eğitim ve emniyet müdürlüklerinin de katıldığı organizasyonla, taraftar gruplarının bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapılması ile salon müsabakaları ve amatör dallardaki müsabakalar için alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi kararları alınırken, yarın oynanacak Darıca Gençlerbirliği müsabakası ile ilgili tedbirler de masaya yatırıldı.

Toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Van Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi Cengiz Polater, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcisi Çetin Atacan, kulüp yöneticileri ve yetkililer katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55