,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Van’da "Göz İçi Tümör" ameliyatı

Van’da "Göz İçi Tümör" ameliyatı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde ilk kez çok nadir görülen ve Türkiye'de sadece bir kaç merkezde yapılan "Göz İçi Tümör" ameliyatı gerçekleştirildi.

​Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde sadece Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerde yapılabilen, ileri düzey operasyonlar arasında sayılan "Göz İçi Tümör" ameliyatı gerçekleştirildi.

Gözünde leke şikâyetiyle gelen Gevi Teke (59) hasta, gerekli muayeneleri yapıldıktan sonra 45 dakikalık başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite hastanesi olarak amaçlarının hiç bir hastayı şehir dışına sevk etmeden Van'da tedavi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Şu an hastanemizde, Türkiye'de 3-5 merkezde yapılabilen 'Göz İçi Tümör' hastalığının ameliyatı yapıldı. Bu da bizim için ve hastanemiz için oldukça önemli. Zira bu hastaların normalde il dışına sevk edilmesi gerekiyordu. Ama hastamız il dışına sevk edilmeden ameliyatı çok başarılı geçmiş. Artık hastanemizde çok vasıflı işler yapılıyor. Hastalarımız artık bütün hastalıklarında bize müracaat edebilirler." dedi.

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Batur ise, ileri düzeyde cerrahi teknik ve bilgi gerektiren tedavileri yaptıklarını söyledi.

Batur, “Şu ana kadar göz çevresindeki ve göz kapaklarındaki tümörleri tedavi ediyorduk. Ancak göz içi tümörleri hem nadir görülüyor hem de bir kaç merkezde yapılan bir tedavidir. Bu merkezlerden bir tanesi de bizim üniversitemiz olmuş oldu. Bu tarz hastalarımızı başka yere sevk etmeden Van'ımızda tedavi etmeyi planlıyoruz. Burada standart yapılan göz tedavilerinin yanında ileri düzeydeki diğer tedavileri de yapıyoruz. Mesela çocukluk çağında üveyt hastalıkları başarılı şekilde tedavi ediyoruz. Yine çocukluk çağına özel konjektal glokom dediğimiz tedaviler, ameliyatlar başarılı şekilde yapılmaktadır. Yine göz nakli olarak bilinen kornea nakilleri ivme kazanmaya başladı. Ameliyatımız 45 dakika kadar sürdü. Gözün içerisindeki tümörler çok nadir görülüyor, çok da ince beceri, tecrübe istiyor. Türkiye'de bildiğim kadarıyla Ankara, İstanbul ve Antalya'da var. Bunun haricinde bu tedaviyi yapan çok fazla merkezimiz yok. Hasta gözde leke şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız detaylı incelemeden sonra biz bunu tümör olarak değerlendirdik. Gerekli muayenelerimizi yaptık. Teşhisimizi kesinleştirdikten sonra sınırlarını belirlemeye çalıştık. Sınırlarını da belirledikten sonra biz uygun anestezi altında ameliyatımızı gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

YYÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Cengiz Demir de hastanenin gurur günlerinden olduğunu belirterek, cerrahi operasyonu gerçekleştiren ekibi tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55