,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Van'da "Anne ve Çocuk Sağlığı Eğitimi" konulu seminer

Van'da "Anne ve Çocuk Sağlığı Eğitimi" konulu seminer
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Anne ve Çocuk Sağlığı Eğitimi" konulu bir seminer düzenlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller, katılımcı annelere çocuk ve anne sağlığı konusunda önemli bilgiler verdi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bağlı, AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti Van İl Kadın Kolları Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Belediyesi Genel Sekteterliği görevindeyken kendisine "Diyarbakır, Şırnak ve Van’da görev var" denilmesi üzerine tereddüt etmeden Van’ı tercih ettiğini belirtti.

Yalçın,"Genel sekreter, Büyükşehir Belediye Başkanı adına belediyeyi yöneten kişi demektir. İnşallah sizler de göreceksiniz ki biz her alanda yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle var olacağız. Belediye insanların hayatını kolaylaştırma müessesesidir. Yol, su, ulaşım, elektrik, toplu ulaşım vs. bunların hepsi doğumdan ölüme kadar insanlara belediye eliyle ulaştırılan hizmetlerdir. Bizlerde inşallah arkadaşlarımızla beraber ve elbette sizin de katkılarınızla sizlere hizmet edeceğiz. Bir anneye senin için en kıymetli şey nedir diye sorsanız şüphesiz evladım der. Bir babaya sorsanız yine aynı cevabı alırsınız. Öğretmene sorsanız aynı cevabı alırsınız. Devlet adamına sorsanız o da benim için en kıymetli şey, genç nesildir der. Siz anneler bu nesli dünyaya getiren ve onları yetiştiren en kıymetli öğretmenlersiniz." dedi.

Yalçın’ın konuşmasından sonra söz alan Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller, "İnsanlar istedikleri şehirde, istedikleri doktora rahatça ulaşabilirler. Fakat burada şunu sormak lazım. Fitoterapi yani bitkisel tedavi ile bu hastalıkların üstesinden gelebilir miyiz? Ben bunu anlatmak istiyorum. Antibiyotik kullanmadan hastalıkların üstesinden nasıl gelirizi konuşalım. Hem de insanların bizlere sormak istediği şeyler varsa bunların cevabını verelim diye geldik." ifadelerini kullandı.

"Amerika'nın yaklaşık olarak 3 katı antibiyotik kullanıyoruz"

Gereksiz antibiyotik kullanımının zararlarından bahseden Gözlükgiller, "Maalesef bizim toplumumuzda yerli yersiz antibiyotik kullanma alışkanlığı var. Biz bir yılda Amerika'nın yaklaşık olarak 3 katı antibiyotik kullanıyoruz. Küçük yaştaki çocuklarımıza da antibiyotik kullanıyoruz ve kullanmaya başladığımızın ikinci günü, çocuğum iyileşti diyerek antibiyotikleri atıyoruz. Bu şekilde hastalığı üzerinden tamamen atamayan çocuğun vücudunda antibiyotiklere karşı direnç gelişiyor. Bizim ülkemizde antibiyotik ve vitaminler şeker gibi tüketilmeye başlandı. Çocuğumuz bir gün hasta olsa hemen hastaneye koşuyoruz antibiyotik kullanılmasını istiyoruz. Bir gün devlet hastanesine gitsek, diğer gün özel hastaneye, tamamen iyileşmezse üçüncü gün başka bir hastaneye gidiyoruz. Tamamen bir iyileşme olmazsa Ankara, İstanbul planları yapıyoruz. Gerekli gereksiz kullanılan antibiyotikler nedeniyle daha genç yaşlarda çocuklarımızın eklemlerinde kireçlenmeler, böbrek yetmezliği vs. türlü türlü hastalıklar türüyor. Biz kendi kafamızda bir standart oluşturuyoruz ve çocuğumuzu bu standarda uydurmaya çalışıyoruz. Bize göre çocuğumuz asla yeterince beslenmiyor, yeteri kadar kilo almıyor, yeterince iyileşmiyor. Doğru zamanda doğru kararlar verebilmek için önce kendimizi eğitmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Antibiyotikler çocuklara kalıcı hasarlar veriyor"

Çocukların gereksiz antibiyotikler nedeniyle alerjik bronşit - astım hastası olduklarını belirten Gözlükgiller, çocukların ilk 3 yaşında antibiyotik kullanmasının sakıncalı olduğunu ifade ederek, "4 yaşına kadar hırlama ve öksürük olarak kendini gösteren alerjik bronşit eğer tedbir alınmazsa astıma dönüşüyor ve maalesef astım temizlenmesi çok zor bir hastalıktır. Bu hastalığa neden olan etkenlerin başında annelerin sürekli olarak antibiyotik kullanması geliyor. 3 yaşından önce antibiyotik kullanan bir çocuğun obez olması kaçınılmazdır. İlk 6 ayında ağızdan damla yoluyla antibiyotik alan çocukların yüzde 30-40'ında mutlaka kronik bir hastalık gelişiyor. Bunların başında hipertansiyon ve astım var, dahası böbrek veya karaciğer rahatsızlığı da olabilir." dedi. 

Konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçen Gözlükgiller, salonda bulunan annelerin çocukları ile ilgili şikayetlerini dinleyerek, çeşitli bitkisel karışımlar önerdi.

 Seminere katılan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller'in "Anne Babayı Kullanma Kılavuzu" isimli kitabı hediye edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55