,
  • BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Van'da 50 kilo eroin ve metamfetamin ele geçirildi

Van'da 50 kilo eroin ve metamfetamin ele geçirildi
Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van'da yapılan çalışmalarda 50 kilo eroin ve bir kilo 318 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Van'da yapılan çalışmalarda 50 kilo eroin ve bir kilo 318 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Van'dan Ankara'ya gitmek üzere Ferit Melen Havalimanına gelen şahısların X-Ray cihazına bıraktığı valizlerden şüphelenilerek yapılan aramada bir kilo 318 gram metamfetamin, İpekyolu ilçesinde yapılan uygulamada ise durumundan şüphelenilerek durdurulan araçta 50 kilo eroin maddesi ele geçirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "15 Ekim 2018 günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Van'dan Ankara iline gitmek üzere Ferit Melen Havalimanına gelen Y.E., A.A. ve A.P. isimli şahısların giriş kontrol noktasından geçtikleri, X-Ray cihazına bıraktıkları valizlerden şüphelenilmesi üzerine bir arama gerçekleştirildi. Narkotik madde arama köpeği Bozo ile birlikte yapılan detaylı aramada valizlerin çekçek demir çubukları içerisine zulalanmış toplam bir kilo 318 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi." denildi.

50 kilo eroin maddesi ele geçirildi

Yapılan başka bir çalışmada ise, "16 Ekim 2018 günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İpekyolu İlçesi Vali Mithat Bey Mahallesi Kışla Yolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 plaka sayılı araçta bir arama gerçekleştirildi. Narkotik madde arama köpeği Alfa ile birlikte yapılan detaylı aramada, aracın doğal boşluklarına zulalanmış 99 paket halinde toplam 49 kilo 925 gram eroin maddesi ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan Y.E., A.A. ve A.P. isimli şüpheli şahıslar hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca Y.E. ve A.P. adli kontrol kararı ile serbest kaldı, A.A. ise tutuklandı. Elde edilen eroin maddesi ile ilgili olarak ise M.P. isimli şahıs "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan gözaltına alınırken soruşturmanın çok yönlü devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55