,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Van’da 150 kişiye girişimcilik sertifikası verildi

Van’da 150 kişiye girişimcilik sertifikası verildi
Van ​Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği bünyesinde yürütülen ve KOSGEB tarafından desteklenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" projesi kapsamında, 150 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

​Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği bünyesinde yürütülen ve KOSGEB tarafından desteklenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" projesi kapsamında, 150 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Van'da sivil toplum alanında faaliyet gösteren Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (URARTU-DER) ile Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" projesi kapsamında eğitim gören Van ve ilçelerinden gelen 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Tuşba Belediyesi Başkan vekili Necla Orbay, Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, MUSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Kerem Baynal, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan yardımcısı Esin Akarsu Orunç ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan URARTU-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, "Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği olarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan birimlerince yapılan ilgili değerlendirme ve incelemelerden sonra kabul edilen projemizin desteklenmesi kabul görmüştür. KOSGEB Van İl Müdürlüğü’müzün koordinesindeki eğitmenlerin sunumları ile gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimleri kapsamında 30’ar kişiden oluşan bir sınıfı Van Sürekli Eğitim Merkezi (VASEM) eğitim salonunda 30’ar kişiden oluşan 4 sınıfta, URARTU-DER eğitim salonunda eğitimleri verdirilmiştir. Verilen eğitimlerin sayesinde kendi ayakları üzerinde duran, işinin sahibi, çevresine ve topluma faydalı birer örnek olabilen girişimcilerin sayısının artmasına vesile olacağı gibi kalkınmaya da destek olunacaktır." dedi.

Toplumsal kalkınmaya katkı sunmayı önemseyen pek çok çalışmaları yürütmekte olduklarını söyleyen Kıpçak, "Derneğimizin kuruluş esasları kapsamındaki önceliklerimizden olan ve kalkınmayı esas alan ilkeler ışığında, başta üyelerimiz olmak üzere kurumumuza başvuruda bulunan tüm girişimci adaylarının aldıkları eğitimler sonrasında planlı bir girişimcilik programıyla iş hayatlarında yer almaları beklenmektedir. Ayrıca toplumumuzda girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için devletimizin desteklerinden faydalanılması yoluyla iş kurma süreçlerindeki sermaye yetersizliği gibi olumsuz durumların önüne geçilecektir." şeklinde konuştu.

"Genç girişimcileri kendi işini kurmak için bu desten yararlanmaya davet ediyoruz"

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise genç girişimcilerin iş aramak yerine kendi iş yerini kurması açısından bu desteklerden yararlanması gerektiği tavsiyesinde bulunarak, "Ne kadar çok girişimci sayısını artırırsak ve girişimcilerle kendi iş yerini kuranların sayısını artırırsak, bu şekilde bölgesel kalkınmayı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla bu çok hayırlı faaliyetler olduğunu vurgulamam gerekiyor. Aşağı-yukarı KOSGEB’in destekleriyle bu güne kadar 5 bin civarında kursiyer eğitim aldı. KOSGEB destekleriyle uygun iş fikri olmasından 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz, 2 yıl ödemesiz bir kredi imkânı sağlanıyor. Genç girişimcileri iş aramak üzere, kendi işini kurmak için bu desten yararlanmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Tören belgeyi almaya hak kazanan girişimci adaylarına iş fikirleri sorularak sertifikalarının Yönetim Kurulu Başkanı ve davetliler tarafından verilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55