,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Van Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban eti dağıtacak

Van Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban eti dağıtacak
Her sene yurt içi ve yurt dışında binlerce aileye kurban eti ulaştıran Van Umut Kervanı, bu yıl da vekalet yoluyla kestiği kurban etlerini fakir ve muhtaçlara ulaştırmaya devam edecek.

 

Van Umut Kervanı onlarca üye ve gönüllüsü ile bayramın birinci ve ikinci gününde, vekâlet yoluyla aldıkları hayvanları keserek fakir ve muhtaçlara dağıtacak. Bu sene dernek eliyle toplam 25 büyükbaş ve 21 küçükbaş hayvan kesilecek.

Bayramın ilk günü erken saatlerde Tuşba ilçesinde bulunan mezbahaneye gelen dernek üye ve gönüllüleri, aralarında iş paylaşımı yaparak çalıştı.

Mezbahane görevleri tarafından kesilen ve parçalanan kurbanlıklar, dernek üye ve gönüllüleri tarafından dışarıya çıkarılarak, daha ufak parçalara ayrılarak poşetlendi

Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan çalışmalar sonucu poşetlenen etler, dağıtılmak üzere dernek binasına götürüldü.

Vekâletlerini Van Umut Kervanı’na veren kurban sahipleri de kurban kesim alanında hazır bulundu. Kesimi yapılan ve parçalanan kurban etlerinden kendi paylarını alan kurban sahipleri, geriye kalan etleri de dağıtılmak üzere dernek yetkililerine teslim etti.

Van Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarını kestiren vatandaşlar, organizasyondan gayet memnun olduklarını belirterek, yaptıkları hayırlı çalışmalardan dolayı dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

Van Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban eti dağıtacak

Sabahattin Yıldırım

Bu sene kurban kesim vekâletini Van Umut Kervanı’na verdiğini belirten Sabahattin Yıldırım, Kurban Bayramının bütün Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisinde bulunduktan sonra, vekâletle kurban kesmeyi herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Yıldırım, “kurban etinin bir kısmını kendim dağıtacağım, bir kısmına dernek aracılığıyla dağıtacağım. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Emeği geçen herkese hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi.

Van Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban eti dağıtacak

Muzaffer Balıkçı

Yıllardır kurban vekâletini Van Umut Kervanı’na verdiğini ve derneğe son derece güvendiğini belirten Muzaffer Balıkçı ise şunları söyledi:

“Allah’a hamdolsun bu sene de Kurban Bayramı’na ulaştık. Bu pandemi sürecinde biz de kurban vekâletimizi Van Umut Kervanı’na verdik. Verdiğimiz vekâletten dolayı içimiz rahattır. Çünkü yılardır kurban vekâletimizi Van Umut Kervanı’na veriyoruz. Bu sene de çalışmalarına şahit oluyoruz. Allah bu organizasyonu tertip eden, yapan ve birebir etleri götürüp fakir ve muhtaçlara ulaştıran kardeşlerimizden razı olsun.”

Van Umut Kervanı aracılığıyla, bayramın birinci ve ikinci gününde kesilecek olan kurbanlar, bir süre dinlendikten sonra, pazar gününden itibaren dağıtılacak.

Kurban etleri dernek tespit komisyonu tarafından bizzat gidip tespit edilen ve gerçekten muhtaç durumda olan ailelere ulaştırılacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55