,
  • BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Van Rahmet Eli Ramazan'a hazırlanıyor

Van Rahmet Eli Ramazan'a hazırlanıyor
Van'da Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıklarına başladı.

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli aileler için yardım çalışması başlattı.

Ramazan ayına sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, kent genelinde 2 bin ailenin yardıma muhtaç olduğunu ve imkânları dâhilinde bu ailelere yardım ulaştıracaklarını belirtti.

Ramazan ayı öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da muhtaç ailelerin tespit çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Yıldırım, şu an tespit ettikleri 100 aileye 2 gün içerisinde nakdi yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Yıldırım, "Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Ramazan öncesi tespit etmiş olduğumuz iki bin ailenin düzenlemesini yaparak, yardım çalışması başlattık. Ramazan ayına bir hafta kala yardım paketlerini dağıtmayı planlıyoruz. Nasip olursa bu iki gün içerisinde yaklaşık yüz aileye nakit yardımında bulunacağız. Biz bu aileleri tespit edip, mağduriyetlerini bizzat gördük ve yardımları ulaştıracağız. Bazı yetim çocuklarımız var. Nasip olursa bu yetim çocuklarımızı da Ramazan Bayramı'na yakın bir zamanda giydirmeyi planlıyoruz." dedi.

"Ramazan ayı duyguların yoğun olduğu bir aydır"

Yapacakları yardımlar için hayırseverlerden destek talebinde bulunan Yıldırım, "Başlatmış olduğumuz kumanya kampanyamız var. Bu yılki kumanya bedelimiz 75 TL'dir. Hayırsever esnaflarımız ve vatandaşlarımız isterlerse bizleri aracı kılarak veyahut bizlere eşlik ederek fakir ailelere kumanya yardımında bulunabilirler. Ramazan ayı duyguların yoğun olduğu bir aydır. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarına, zekâtlarına, infaklarına talibiz. Onların aracılığıyla yardıma ihtiyacı olan ailelerin ellerinden tutmayı, yetim çocuklarımıza bir nebze de olsa şefkat yüzü göstermek istiyoruz." diye konuştu.

"Yardıma muhtaç bütün ailelere yardımcı olmak istiyoruz"

İmkânları doğrultusunda yardıma muhtaç ailelere ulaşacaklarına değinen Yıldırım, "Bize müracaat eden toplam altı bin aile var. Bunlardan yardıma muhtaç olduğunu tespit ettiğimiz iki bin ailemiz var. Yıl içinde birden fazla yardım ettiğimiz aileler var. Aylık olarak 350 aileye yardım yapıyoruz. Biz yardıma muhtaç bütün ailelere yardımcı olmak istiyoruz ama imkânlarımız şu an yeterli değildir. Elimizden geldiğince dönemsel olarak bütün ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının son haftasında bir iftar programı düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Yıldırım, bu vesileyle hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında bir bağ oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55