,
  • BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Van esnafından trafo tepkisi

Van esnafından trafo tepkisi
Van Sıhke Caddesi Hz.Ömer Cami civarında bulunan 47 yıllık trafonun eski olmasından dolayı sık sık patlamalar yaşandığını söyleyen çevredeki esnaf, hem kendilerinin hem de vatandaşların hayatından endişe ediyor.

Van’da Sıhke Caddesinde bulunan 47 yıllık trafo çevre esnafını endişelendiriyor.

Van Sıhke Caddesi Hz.Ömer Cami civarında bulunan 47 yıllık trafonun eski olmasından dolayı sık sık patlamalar yaşandığını söyleyen çevredeki esnaf, hem kendilerinin hem de vatandaşların hayatından endişe ediyor.

Geçmiş yıllarda defalarca başvuru yaptıklarını ancak söz konusu trafonun yer altına alınması yerine, geçici onarımlarla geçiştirildiğini belirten çevre esnafı, VEDAŞ'a da durumu bildirmelerine rağmen her hangi bir önlemin alınmadığını söylediler.

Söz konusu trafonun sürekli patlamasından iş yerlerinin zarar gördüğünü, aynı zamanda günlerce süren elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten çevre esnafı, 47 yıllık trafonun yer altına alınmasını istediler.

Öte yandan esnaf, trafonun yolu işgal ettiğini, engellilerin geçişine mani olduğunu, ayrıca görüntü kirliliği de oluşturduğunu ve hırsızların üst kattaki iş yerlerine girmek için trafo direğini merdiven olarak kullandıklarını ifade ettiler.

Patlamaların yaşandığı trafodan dolayı tedirgin olduklarını dile getiren Mustafa Menzilcioğlu isimli esnaf, “27 yıldır buradayız. Dışarıda bulunan trafodan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Daha önce birçok direk yeraltına alındı. Ama burada bulunan direk için yer bulamadıklarını söylüyorlar. Trafo sürekli yağ damlatıyor, bazen patlıyor, çirkin bir görüntü oluşturuyor, yaya yolunu daraltıyor. Bunun kaldırılması için defalarca müracaat ettik. Yetkili kişiler buraya geldiler, kaldıracakları yönde adımlar atılacağını fakat yer bulamadıklarını, sabırlı olmamızı söyleyerek geçiştirdiler." dedi.

"Kendimi bildim bileli bu direk burada"

Söz konusu trafonun çocukluğundan bu yana aynı yerde olduğunu belirten Menzilcioğlu, iş yerlerinde tiner, boya gibi kimyasal madde sattıkları için trafoda yaşanan patlamalardan dolayı tedirgin olduklarını söyledi.

Menzilcioğlu, "Ben 48 yaşındayım, kendimi bildim bileli bu direk buradadır. Bizim açımızdan sağlıklı değil, binamıza da zarar veriyor. Biz burada boya, kimyasal maddeler, tiner tarzı maddeler sattığımız için tehlike de oluşturuyor. Bu yüzden bizler çok tedirginiz. Biz dilekçe vereceğiz eğer kaldırılmasa mahkemeye vermeyi düşünüyoruz. Bu yönde avukat ile de görüştük bir an önce bu direğin buradan kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Zaman zaman direkte patlamalar meydana geliyor"

Yetkili mercilere konuyu iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını dile getiren Abdullah Akbulut isimli başka bir esnaf da trafoda zaman zaman patlamaların meydana geldiğini söyleyerek, “İş yerimin önündeki direk görüntü kirliliği yapıyor. Zaman zaman direkte patlamalar meydana geliyor. Hırsızlar direk vesilesiyle dükkânların üst katlarına çıkıyor. Sürekli elektrik kesintileri oluyor ve kabloların fazlalığından dolayı da trafoda fazla yüklenme oluyor. 2011’de gerçekleşen Van depreminin öncesinde ve sonrasında gerekli mercilere müracaat edip, dilekçe vermemize rağmen bir sonuç elde edemedik. Biz bu direğin buradan kaldırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Trafo direği engellilerin geçişine de mani oluyor

Trafo direğinin engelli vatandaşlara mani olduğunu söyleyen Vural Yavuz isimli esnaf ise “12 yıldır burada esnaflık yapıyoruz. Dışarıda bulunan direk çarşı merkezi için görüntü kirliliği, yayalar için ve en önemlisi de engelli vatandaşlarımız için bir engel oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlara yönelik bir duyarsızlık var. Eğer engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller kaldırılırsa, engelli vatandaşlarımızın da engelli olduklarını düşünmemelerini kolaylaştıracaktır. Bu tür engellerin şehir merkezinden kaldırılması gerekiyor.  Trafoda sürekli patlamalar meydana geliyor. Günde 3-5 defa elektrik kesintisine şahit olduk. Bunun dışında yağmur yağdığı esnada trafodaki tellerin kopma ihtimali söz konusu bu da bizi endişelendiriyor. Yetkililerden talebimiz bunun buradan kaldırılması ve yahut yer altına alınmasıdır." talebinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55