,
  • BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Valiyle görüşen mahalleli uyuşturucu kullanıcılarından dert yandı

Valiyle görüşen mahalleli uyuşturucu kullanıcılarından dert yandı
​Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na sorunlarını aktaran mahalle sakinleri, uyuşturucu kullanıcı ve satıcılarından dert yandılar.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 6’ncı halk buluşmasını İnönü Mahalle sakinleriyle yaptı. Kızılmescit taziye evinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ustaoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada sorun ve sıkıntılarını valiye aktaran mahalle sakinleri, özellikle mahallede son zamanlarda uyuşturucu kullanıcılarından artışın olduğunu dile getirerek, sorunun çözülmesi için destek istediler. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ustaoğlu, 2018 yılında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Halka hizmet noktasın da ellerinde gelen çalışmaları göstereceğini belirten Ustaoğlu, “Sokaklarda dolaştık. Hep vatandaşımızın yanında olduk. Vatandaşlarımızın özellikle şikayet ve taleplerini yerinde notlarını alarak mümkün mertebe gerekli hassasiyeti göstermeye çalıştık. Tabii ki bu ihtiyaçların giderilmesinde her şey belki istediğimiz gibi olmayabiliyor. Ama bir şehrin kimliğinin ortaya çıkması, bir şehre yeni vizyon katmak, özellikle Bitlis şehri kadim bir kenttir. Bitlis’i tarihi kimliğine uygun bir şehir ortaya çıkarılması noktasında da önümüzdeki süreçte, özellikle 2018 yılı içerisinde çalışmalarımız olacaktır. Şimdiden itibaren bu kış ayları boyunca projelerimizi hazırlayacağız. Tüm ekiplerimize talimatları verdik.” dedi.

Ustaoğlu, kültürel çalışmalara da ağırlık vereceklerinin altını çizerek, şunları söyledi: “Seneye yapmış olduğumuz bu ‘Sokak sağlıklaştırması’ devamı niteliğinde kentimize özellikle bir kimlik ve kişilik kazandıracağız. Bunun yanında yine kültürel hizmetler anlamında özellikle Bitlis kalemizin girişi, ondan sonra belli oranda park yeri ile beraber Bitlis kalemizi turistlerin ziyarete açacağız. Turizm noktasında da 2018 yılında özellikle çalışmalarımız olacak. Bu tarihi kimliği ortaya çıkarılması adına Gökmeydan ile ilgili projemiz, Ulu Cami’nin meydan canlandırılması ve Ulu Cami bizim bir sanat sokağı şeklinde o sokakta yapacağımız çalışmalar ve en önemlisi de Feyzullah Ensari türbemizi ve alanda yapacağımız çalışmalar olacak. İnşallah 2018 yılında bizim için en önemli kültürel anlamda çalışmalar olacak. Bir taraftan bunları yaparken, diğer taraftan da altyapısı biten yerlerimizin de hemen üst yapısını ilgilendiren parke çalışmaları, kaldırımları ile inşallah o sıkıntılarını gidereceğiz. İşte gerçek kimliğine ilimizin kavuşması noktasında elimizden gelen gayretleri de göstereceğiz.”

Çarpık yapılaşma nedeniyle tarihi yerlerin kaybolduğuna dikkat çeken Ustaoğlu, tarihi camiler başta olmak üzere medreseleri ortaya çıkartmak kendilerinin en önemli görevlerinden olduğunu ifade etti. Daha sonra söz alarak sorunlarını valiye ileten mahalle sakinleri, uyuşturucu kullanıcılarından dolayı mahalle sakinleri olarak, büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, sorunların çözümü için valilikten destek istediler. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55