,
  • BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Vali Zorluoğlu aşiret liderleriyle bir araya geldi

Vali Zorluoğlu aşiret liderleriyle bir araya geldi
Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentteki aşiret liderleriyle yemekte bir araya gelerek, gündeme dair istişarelerde bulundu.

​Van Valisi Zorluoğlu, aşiret liderleriyle daha yakın mesai içerisinde çalışmak ve onların da fikirlerini olarak yollarına devam etmek istediklerini belirtti.

Türkiye'nin eskiden NATO’nun, ABD’nin, Batı’nın söylediğini yerine getiren, ileri bir garnizon gibi görev icra ettiğini belirten Zorluoğlu, bu durumun son dönemlerde tamamen tersine döndüğünü ifade etti.

Zorluoğlu, "Şimdi kendi kararlarımızı alabiliyoruz. Hem ülkemizin içinde hem de sınırlarımız dışında, aldığımız kararları uygulamaya yetecek askeri, ekonomik ve insan gücümüz var. Türkiye’nin bu politika değişikliği tabii ki eski Türkiye’ye alışanları rahatsız ediyor. Birileri Türkiye’nin değişen politikası ve tutumu karşısında nasıl bir vaziyet alacaklarının şaşkınlığını yaşıyor. Çünkü güçlü Türkiye demek, mazlumların umudu demektir. Ortadoğu’da, Suriye’de, Irak’ta da ezilen, mazlum milletler için umut demektir." dedi.

Türkiye'nin yükselişini engellemek için çok yönlü ve çok aktörlü kirli bir plan uygulandığına dikkat çeken Vali Zorluoğlu, bu plan dâhilinde; ekonomik baskı, tetikçilik, faiz ve dövize müdahaleler, kredi notunu düşürme gibi girişimlerin ortaya konduğunu dile getirdi.

2017 yılında Türkiye’nin 7,4 büyüme gerçekleştirdiğini de hatırlatan Vali Zorluoğlu, "Türkiye dünyada en çok büyüyen ülkelerin başında geldi. Bu ekonomik tetikçilerin Türkiye’yi ekonomik anlamda kıskaca almak ve bu şekilde diz çöktürmek için sahnelediği plan tutmadı." diye belirtti.

Vali Zorluoğlu, konuşmasının devamında aşiret liderlerine hitaben "Sizler toplumumuzda önemli konumda bulunan, etkili insanlarsınız. O nedenle sizlerle daha yakın mesai içerisinde çalışmak ve sizlerin fikirlerini alarak yolumuza devam etmek istiyoruz." diyerek yapılan hizmetleri vatandaşlara anlatmalarını istedi.

Van’da büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri eliyle yürütülen hizmet ve yatırımları, önümüzdeki döneme ilişkin projeleri de paylaşan Vali Zorluoğlu, daha sonra sözü aşiret liderlerine vererek, görüş, öneri ve beklentilerini dinlediği konuklarıyla fikir teatisinde bulundu. 

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise geçmişte aşiret mensuplarının ve aşiretlerimiz tahrip edilmeye, leke sürülmeye çalışıldığını belirterek aşiret kültürünü bu toplumdan söküp atmaya kalkışanlara izin verilmemesi istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55