,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Vali Yaman: HDP'li belediyelere: Senin kayyumun vardı zaten!

Vali Yaman: HDP'li belediyelere: Senin kayyumun vardı zaten!
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, kayyum atanan HDP'li belediyeleri işaret ederek, "Senin kayyumun vardı zaten. Kandil’in koyduğu cahil bir genç başında duruyordu, ondan alıyorsun talimatı. Tablo böyleydi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen İkinci 100 Günlük eylem planı kapsamında hazırlanan, "İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı" programı Mardin’de gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen çalıştay bir otelde düzenlenirken, programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanları ve 30 büyükşehir belediyesinin zabıta daire başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yaman, görevden alınan ve tekrar aday gösterilen HDP’li belediye başkan adaylarının açıklamalarına tepki gösterdi. Yaman, görevden alınan HDP’li belediye başkanlarının Kandil’in atadığı sözde kayyumlardan talimat aldıklarını dile getirdi.

Belediye araçlarının bombalı saldırılarda kullanıldığını belirten Yaman, "Hep konuşuluyor ya ‘niye bu oldu’ diye. Bakın, Ömerli Jandarma Karakolu’nun önüne Ömerli Belediyesinin kamyonuna konmuş bomba patladı. Çeviklik Karakoluna yapılan saldırıda, Mazıdağı Belediyesinin araçları ve desteği oldu. Çalışan tüm belediye personelinin fazla mesaisi elinden alınıyor, maaşları elinden alınıyor ve terör örgütüne aktarılıyor. E bir şey yapıyor musun? Yapmıyorsun. 2016 yılının Haziran ayı başında geldiğimde ‘Böyle bir şehir mi olur?’ dedim. Her taraf çöp... Görevden alınan belediye başkanı, 650 milyon borç bırakıp gitti. Şimdi konuşuyorlar! Tek bir kilometre asfalt yapılmaz mı? Bir metre sıcak asfalt yapılmaz mı? İtiraz eden yok çünkü baskı altına almışsınız şehri. Bir de kendisi de baskı altında zaten. İşte, nereden çıktı bu? Senin kayyumun vardı zaten, Kandil’in koyduğu cahil bir genç, başında duruyordu, ondan alıyorsun talimatı. Tablo böyleydi." dedi.

Yaman, şunları söyledi: "Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. 4 bin 700 yol ağımız var, 3 bin kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yaptık. 2014’te büyükşehir olsa da bunun başlangıcı kayyumdur. Çünkü yapılan bir şey yok. Seçime gidilecek hâlâ görevden alınan belediye başkanları tek bir kelime belediyecilikten ne anladığını, ne yapacağını söylemiyor. Hâlâ konu farklı yerde, hâlâ anlamamışlar. Şöyle anlıyorlar: Ben görevden alındım, sen görevden alınmadın, terör örgütü görevden alıyor. Anlamadığı nokta bu… Bir Sayıştay Raporu çıktı, bu rapor benim döneme ait değil senin döneme ait. Türkiye devamlı farklı alanlarda meşgul ediliyor. Şimdi yine aynı tablo…"   (M. Salih Keskin – İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55