,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Vali Ustaoğlu: Çarpık kentleşme nedeniyle Bitlis'in simgesi beş minare görünmüyor!

Vali Ustaoğlu: Çarpık kentleşme nedeniyle Bitlis'in simgesi beş minare görünmüyor!
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu; kentteki yanlış şehirleşmenin, çarpık kentleşmenin, plansız yapılaşmanın yol açtığı görüntü kirliliği nedeniyle görünmeyen beş minarenin kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

​Bitlis'te çarpık kentleşmeye dikkat çeken Vali İsmail Ustaoğlu, plansız yapıların oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle beş minarenin görülmediğini bu durumun kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

Bitlis’i hakim tepeden gören seyir terasına çıkarak kenti gözlemleyen Ustaoğlu, tarihi yapıların gün yüzüne çıkmamış olması Bitlis halı ve turizm için bir kayıp olduğunu ifade etti.

Ustaoğlu, “Gerçekten Bitlis’in günümüze kadar ulaşan tarihi yapılarının gün yüzüne çıkamamış olması benim için de, değerli Bitlis halkı için de, turizmciler için de büyük bir kayıptır. Şehrin içinden akan bir 'Bitlis Deresi' var ancak hak ettiği değer verilmediği  için o güzellikten gözlerimiz mahrum kalıyor. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Bitlis’te Beş Minarenin olduğunu herkes bilir ve de size sorarlar. Ben şu an Bitlis’te seyir tepesinden türkülere konu olmuş Bitlis’in sembolü Beş Minareyi göremiyorum.” dedi.

Bitlis’in “Dere Üstü Islah Projesi” ile değişebileceğine inandığını belirten Ustaoğlu, şunları söyledi: “Yanlış şehirleşmenin, çarpık kentleşmenin, plansız yapılaşmanın, görüntü kirliliğinin yol açtığı sonuçlar, beni derinden üzen bir durum. Bitlis’in kaderinin ‘Dere üstü Projesi’ ile değişeceğine inanıyorum, inandığım için de bu projenin hızla gerçekleştirilmesi için kaynaklarımızı seferber ettik. 1-2 yıl içerisinde de kadim kent Bitlis’imizin  hak ettiği  değere, gerçek kimliğine;  içinde saklı tuttuğu güzelliğini ortaya çıkararak kavuşturacağız. Bu şehir, bu halk, buna layık ve bu kent yıllarca beklediği bu intibaya yakın zamanda da kavuşacaktır. Bunları gerçekleştirirken de halkımızın yanımızda olduğunu destek verdiğini biliyoruz, özellikle halka çok yakın olan  muhtarlarımız ile de topyekûn el ele vererek bunu başarabileceğimize inancım tamdır. Tüm ihtişamıyla şehrin ortasında duran Tarihi Bitlis Kalesinin çevresinden akan  Bitlis Deresinin o göz alıcı, heyecan verici, aynı zamanda modern ve otantik görünüme kavuşacak Bitlis’i sabırsızlıkla bekliyoruz.  Bunu da çok değerli Bitlis halkı ile başaracağıma inancım tamdır.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55