,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

​Vali Şahin: Camilerde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz tehlikeye girer

​Vali Şahin: Camilerde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz tehlikeye girer
​Camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda birer yaşam alanı olduğunu belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin, ibadet yerlerinde çocuk seslerinin olmadığı zaman geleceğin tehlikeye gireceğine dikkat çekti.

Merkez Battalgazi ilçesi Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi üzerinde hayırsever iş insanı Ramazan Kızılkaya tarafından yapılan 3 katlı 1.160 kapasiteli ve altı Kur'an kursu olarak hizmet verecek Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya caminin açılışı dualarla yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, hayırsever iş insanı Kızılkaya'ya teşekkür etti.

Camilerin, Allah’ın evleri olarak nitelendirildiğini ve medeniyetimizde şehirlerin odağında bulunduğunu söyleyen Şahin, "Camiler sadece erkeklerin değil kadınların da gençlerin de çocukların da mekanlarıdır. Sadece ibadet için değil birer yaşam alanıdır. İbadet yerlerimizde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz son derece tehlikeye girer." dedi.

"Camiler Anadolu’muzun tapuları manevi simgelerimiz"

İl Müftü Vekili Hasan Nacar da "Camiler Anadolu’muzun tapuları manevi simgelerimiz. Bizim Müslümanlığımızı gösteren en önemli işaretlerimiz ancak bu camilerimiz bir taraftan ibadet mekanları diğer taraftan yeni camilerimiz eğitim kurumu hüviyetini de taşımaya başladı. Bundan dolayı hayır sahibi Ramazan ağabeyi tebrik ediyorum. Allah razı olsun." dedi.

"İslam’da camiler hem medeniyetin hem de şehrin kalbidir, merkezidir"

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, "Bu cami ile beraber ihlasla ibadet edecek bir mekana da kavuşmuş olduk. Rabbimden bu günleri bize gösterdiği için hamd ediyoruz.  İslam’da camiler hem medeniyetin hem de şehrin kalbidir, merkezidir. Dolaysıyla bizim medeniyetimiz cami merkezli şehirleşmeyi esas alır ve gelişmeyi de bu eksen üzerinde sürdürür. Medreselerimizde eğitimi kurumlarımızda camiler ile bağlantılıdır. Ramazan amcamıza ayrı teşekkür ediyoruz.." şeklinde konuştu.

"Çocukların camiye gelmesini istiyorsak annelerinin de gelmesini sağlamamız lazım"

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da "Özellikle çocuklarımıza yönelik Müftülüğümüzün Diyanetimizin yapmış olduğu faaliyetleri çok önemsiyorum. Çocukların gelmesini istiyorsak annelerinin de gelmesini sağlamamız lazım. Rabbim cemaatimizi bol eylesin." ifadelerini kullandı.

Programda milletvekili Hakan Kahtalı ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de kısa bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimine geçilerek Camii ibadete açıldı.

Yaklaşık 6 milyon TL’ye yapılan Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya Camii 3 kattan oluşuyor. Caminin 14 mini, 1 ana kubbesi, 2 minaresi, caminin zemin katında Kur’an Kursu, mutfak, banyo ve camiye ait asansör bulunuyor. Oturum alanı 480 metre olan caminin ibadet edilecek alanı 580 metrekare caminin bahçe alanı ise 707 metre kareden oluşuyor. Caminin çevre düzenlenmesi Battalgazi Belediyesi tarafından yapıldı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55