,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Vali Şahin: Batman Türkiye’nin en güvenli ve geleceğe umutla bakan şehirlerinden biri

Vali Şahin: Batman Türkiye’nin en güvenli ve geleceğe umutla bakan şehirlerinden biri
İcraat ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Türkiye’nin en güvenli, huzurlu ve geleceğe umutla bakan şehirlerden biri olan Batman’ı geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

 

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, düzenlenen programda, Belediye olarak son bir yıl içerisinde yaptıkları yatırım ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Salgın tedbirlerine riayet edilen programda Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye tarafından son bir yılda yapılan yatırım ve projeleri gösteren tanıtım filminin ardından kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu.

“Tüm çabamız Batmanlıya hakkının verilmesini sağlamaktır”

Tüm çabalarının Batman’ı hak ettikleri yere getirmek olduğunu belirten Şahin “Batmanlının hakkını Batmanlıya verebilmek, bütün çabamız bu. Ekmeği, şehri büyütmek, Batman’ı, dolayısıyla ülkemizi hak ettiği yere getireceği adımları atabilmektir. Biz yeni, genç bir şehiriz. 1940’lı yıllarda ilk petrolün bulunmasıyla beraber 17 haneli İluh’tan büyüyen, gelişen bir şehir; hele ilk 40 yılı gerçekten inanılmaz hızlı olmuş fakat 1990’ların başına gelindiğinde o baş döndürücü büyüme, hızlı gelişme maalesef duruyor ve o yıllar kayıp yıllar.” dedi.

“Kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız”

Kentte hizmette kaybedilen yılları kazanmanın mücadelesini vermek zorunda olduklarını dile getiren Şahin “Batman 1990’ın başında geldiği noktada tahmin ediyorum aynı yıllarda Gaziantep neydiyse Batman’da o civardaydı. Fakat daha sonra Gaziantep fersah fersah Batman’ı geçti. Çünkü terör nedeniyle Batman on yıllar kaybetti. Bizim hedefimiz işte bu kaybedilen on yılları tekrar kazandırmak. Artık terör bitti. Batman’ın gündeminde artık terör yok. Batman, Türkiye’nin en güvenli, huzurlu, geleceğe en umutla bakan şehirlerinden biridir. Dolayısıyla kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız.” diye konuştu.

Hulusi Şahin

“En önemli sorunumuz işsizlik”

“Şehirde artık terör bitti fakat şehrin sorunları bitmedi” diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “En önemli sorunumuz işsizlik. Ekmeği büyüteceğiz, iş imkanlarını artıracağız ki geleceğe umutla bakabilelim. Sanayiyi geliştirmek için, organize sanayi başta olmak üzere her platformda çalıştık. Organize Sanayi bölgesinde ben geldiğimde bin 400 dekarlık bir alanda 5 bin 800 istihdam vardı. Biz şu anda 7 bin istihdama ulaştık. İnşaatı devam eden sanayi tesisleri bittiğinde 10 bin olacak. Son genişletme çalışmaları da bittiği zaman 25 bin istihdamı sadece organize sanayi kendi başına sağlayacak. Tekstili geliştirmek için çalışıyoruz. Şu anda tekstilde Batman’da 25 bin istihdam aşındı, 30 bine doğru gidiyor. Besicilik konusunda da Batman mesafe kat edecek.”

“Projeler hazır”

Hasankeyf ilçesinde de bir takım projelerin hayata geçirileceğini aktaran Şahin “En önemli markamız elbette Hasankeyf. Bu hususta yine Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bir çalışma grubu oluşturuldu. Orada da büyük bir millet bahçesi, kent meydanı, arkeopark, şaab vadisi projeleri hazır. Bazıları ihalede, bazıları da ihale edilmek üzere. Ayrıca restorasyon ve arkeolojik kazı çalışmaları, ağaçlandırma çalışmaları ve seyir terasları da devam ediyor.” diye konuştu.

“Rakamlar yükseliyor, yeniden sıkı tedbirler alacağız”

Konuşmasında salgın konusuna da değinen Vali Şahin, sıkı tedbirlere başvuracaklarına işaret ederek, bu konuda bu akşam bir toplantı yapacaklarını kaydetti.

Şahin “Şehrimizi geliştirmek için gayret ederken bir taraftan tehditlerle de uğraşıyoruz. Bugünlerde en büyük tehdit tabi ki pandemi. Covid-19 ile mücadelemizde de tüm kaynaklarımızla mücadele ettik ve önemli mesafeler kat ettik. Yakın zamana kadar mavi listedeydik. Türkiye’nin en iyi üç ili arasına girdik fakat havanın ısınması sirkülasyonun artmasıyla beraber ve vatandaşların biraz da rehavetiyle beraber rakamlarımız yükseliyor. Yeniden sıkı tedbirler almak zorunda kalacağız. Bu konuda da bu akşam bir toplantı yaparak yeni tedbirler hususunda çalışacağız.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55