,
  • BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Vali Güzeloğlu: ​"En önemli yatırım gençlere yapılan yatırımdır"

Vali Güzeloğlu: ​"En önemli yatırım gençlere yapılan yatırımdır"
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Belediyesinin eğitim yatırımları tanıtımı ve okul projeleri imza töreninde, en önemli yatırımın gençlere yapılan yatırım olduğunu söyledi.

​Kayapınar Belediyesinin eğitim yatırımları tanıtımı ve okul projeleri imza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, en önemli yatırımın gençlere yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Belediyesinin eğitim yatırımları tanıtımı ve okul projeleri imza törenine katıldı. Son bir yılda yapılan ve yapılması planlanan projelerle eğitime yaklaşık 50 milyon lira ayrıldığı belirtildi.

Kayapınar Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hayata geçecek bütün yatırımlar gençlere ve öğrencilere olan yatırım olduğunu söyledi.

Vali Güzeloğlu, "Bizim hedeflerimize ulaşmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, güvenli ve kararlı adımlarla 2023, 2053 ve 2071 gibi temel hedef tarihlerimize doğru inşallah ulaşmak noktasındaki en büyük itici gücümüz gençlerimiz ve öğrencilerimizdir. Yüzlerine baktığınız zaman gülümsemelerini, masumiyetlerini, kararlı ve inançlı tavırlarını gördüğümüz bu çocuklarımızı muhakkak kazanmak, onları çok iyi yetiştirmek, bilginin, edebin, aklın ve bununla ilişkili bütün temel değerler ile birlikte, güçlü bir kişilik olarak şüphesiz hayatla buluşturmamız gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, “İmzalayacağımız protokolle hayata geçecek bütün yatırımlar, geleceğe yatırımdır, gençlere yatırımdır, öğrencilerimize yatırımdır ve önemlisi her birinizin gönlüne ulaşan, her birinizin gönlünde yer tutan ve sizinle buluşan çok önemli gönül köprüleri yatırımıdır.” dedi.

Kayapınar Belediye Başkan Ozan Balcı da konuşmasında yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında şunları ifade etti:

"Kayapınar Belediye Başkanlığı olarak, ilçemizdeki çocuklarımızın eğitimine tam destek veriyoruz. Diyarbakır Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız protokolle birlikte ilçemizde ve ilimizde ihtiyaç duyulan okullarımızın yapımına başlıyoruz. Diyarbakır Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzalanacak protokol ile aşağıda yer alan eğitim yatırımları Kayapınar Belediyesi tarafından inşa edilecektir. 3 bin öğrencimizin eğitim görebileceği 8 adet, 8 derslikli anaokulu, 2 adet özel eğitim Anaokulu kazandırıyoruz. Otizmli çocuklarımız için 16 derslikli özel eğitim uygulama merkezi ve 8 derslikli Anaokulu, hafif düzeydeki engellilerimiz için 16 derslikli özel eğitim uygulama merkezi ve orta ve ağır düzeydeki engellilerimiz için 16 derslikli özel eğitim uygulama merkezi. Eski Selahattin Eyyubi Yerleşkesinin büyük onarımının yapılarak; Üstün ve Özel Yetenekli Çocuklarımız için Bilim ve Sanat Merkezi (Bil-Sem) Kız İmam Hatip Lisesi bir adet 8 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu ve bir adet 8 Derslikli Anaokulu."

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Kayapınar Belediye Başkan Ozan Balcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan arasında Kayapınar Belediyesi eğitim yatırımları tanıtımı ve okul projeleri imzalandı.

Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra; Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

İmza töreninden sonra program sona erdi.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55