,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Vali Güzeloğlu: "Diyarbakır kadim bir geçmişin adıdır"

Vali Güzeloğlu: "Diyarbakır kadim bir geçmişin adıdır"
Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı'nın açılışında konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Diyarbakır, kadim bir geçmişin, 10 bin yıllık bir medeniyet birikiminin adıdır." dedi.

Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı, Diyarbakır'da açıldı. Dicle Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen programın açılış konuşmasını Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yaptı.

Ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, açılan bütün üniversitelerin, sağlanan bütün imkân ve yapılan bütün etkinliklerin büyük geleceğe hazırlanmak ve geleceği kazanmak olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Her birinizin bir değer olduğunuzu biliyoruz. Sahip olduğunuz birikimlerinizin artık tüketen değil üreten, kullanan değil yazan, teknolojiyi ithal eden değil ihraç eden bir geleceğin hazırlayıcısı olacağınıza inanıyoruz. Kendinizi güven temelinde iyi bir eğitimle, her birimizin hem ülkemize hem dünyaya katacağı çok büyük kazanımlar olacağını da hissediyoruz. Kendinizi güven temelinde iyi bir eğitimle, her birinizin hem ülkemize hem dünyaya katacağı çok büyük kazanımlar olacağını da hissediyoruz." dedi.

Diyarbakır’ın seçilmesinin tesadüfi olmadığını belirten Güzeloğlu, "Diyarbakır, kadim bir geçmişin, 10 bin yıllık bir medeniyet birikiminin, her alanda şüphesiz belirleyici bir kent kimliğinin adıdır.  Şüphesiz kent ekonomilerini konuşmamız gerektiği gibi bölgesel ölçekte bu işbirliklerini de konuşmamız gerekiyor. Her biriniz ve her birimiz bu geleceğe inandığımız ve çalıştığımız zaman göreceksiniz ki gelecek hepimiz adına çok güzel şeyler getirecek. Ben dışarıda çok büyük bir heyecanı ve buluştuğunuz zaman her biriniz için bir ufuk açacağını, açtıkları stantlar ile sizleri bu geleceğe hazırlayacak katılımcı bütün kurumları tebrik ediyorum. Kamu kurumlarından özel kurumlarımıza, iş adamlarımızdan organize sanayi bölge yönetimlerimize katkı veren bütün paydaşlarımıza ülkem ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Sayın Salim Atay’da katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler fuar merkezinde açılan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Törene Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doçent Dr. Sayın Salim Atay, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi ve Büyükelçi Adnan Keçeci, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Bölge Üniversitelerinin Rektörleri ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55