,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Vali Gül: “Ülkemizin her tarafında ayrı bir zenginlik var”

Vali Gül: “Ülkemizin her tarafında ayrı bir zenginlik var”
Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Sakarya’dan gelen 40 öğrenci ile bir araya geldiği toplantıda, Anadolu’nun her tarafında ayrı bir güzellik ve ayrı bir kahramanlık olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Sakarya’dan gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Sakarya’dan gelen 40 öğrenci ile bir araya geldi.

Öğrencileri Valilik toplantı salonunda ağırlayan Gül, öğrencilerle sohbet ederek, onlarla yakından ilgilendi. Vali Gül, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği sohbette Anadolu’nun her tarafında ayrı bir güzellik ve ayrı bir kahramanlık olduğunu söyledi.

Projenin amacının çocukların ve gençlerin Anadolu’nun çeşitli yerlerini görerek öğrenmeleri olduğunu aktaran Gül, “Ülkemizin her tarafında ayrı bir zenginlik ve her tarafında ayrı bir kahramanlık var. Gazi şehrimiz ise bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep direnişinin tüm yönlerini etkili bir şekilde sergilendiği müzelerimizi, tarihi mekânlarımızı gezerek,  vatan toprakları için verilen destansı mücadeleyi yerinde görmüş, o ruhu yaşayarak öğrenmiş oluyorsunuz.” dedi.

Öğrencilere Antep Savunmasından bahseden Vali Gül, “Gaziantep 6 bin 317 şehit veren bir şehir, bu sayı o günkü Müslüman nüfusun yüzde 25’i kadar. Düşünün ki şehrin nüfusunun dörtte biri şehit düşüyor, kalanlar da gazi oluyor. Bu şehir ‘Gazi’lik unvanını sonuna kadar hak eden bir şehir.  Dünyanın hiçbir yerinde şehrinin dörtte biri şehit düşen başka bir şehir, ülke yoktur. Dışardan hiçbir yardım almadan kendi mücadelesini veren bir şehir.  Bunun da gelecek nesillere aktarılması, öğretilmesi gösterilmesi lazım. Bunun için sizleri burada gördüğümüz için çok mutlu olduk, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ise Vali Gül’e gezip gördükleri yerleri anlatarak misafirperverlikleri için teşekkür ettiler.

Gaziantep’in mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten öğrenciler, Gaziantep’te olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Ziyaret sonrasında öğrenciler Gül, tarafından verilen yemekte gastronomi şehri Gaziantep’in lezzetleriyle buluştular.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55