,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Vali Gül: “Öğretmenlik, azim ve sabır gerektiren bir meslektir”

Vali Gül: “Öğretmenlik, azim ve sabır gerektiren bir meslektir”
Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlenen programda öğretmenliğin, azim ve sabır gerektiren bir meslek olduğu vurgulandı.

Gaziantep’te “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlenen programda, öğretmenliğin, azim ve sabır gerektiren bir meslek olduğu vurgulandı.

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, tüm öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Gaziantep’te devam eden 4 bin dersliğin olduğu bilgisini veren Gül, “Gaziantep’te eğitimle ilgili diğer sektörlerde de olduğu gibi hiçbir şey eskisinden daha kötü değil. Bütün sorunlarımızın çözüldüğünü söyleyemeyiz. Ancak şu an devam eden 4 bin dersliğimiz var. İnşaatı tamamlandığında okullarımızın yüzde 70’i tekli eğitime geçmiş olacak. Tamamının tekli eğitime geçebilmesi için de yeni yatırımlara ihtiyacımız var.” dedi.

“En büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır”

“Siz öğretmenleri seviyoruz” diyen Gül, “Sizlere değer veriyoruz. Bizim yer altı kaynaklarımız yok. En büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır. İyi yetişmeyen insanın geleceğe dair hiçbir şey ifade etmeyeceğini siz de benim gibi iyi biliyorsunuz. O yüzden el ele vereceğiz, her çocuğu kendi çocuğumuz gibi kabul edeceğiz. Böylelikle geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla özel bir otelde düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğretmenlerle buluştu, öğretmenler gününü kutladı.

“Öğretmenlik, azim ve sabır gerektiren bir meslektir”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Eğitmek ve öğretmek, dünyanın en zor işidir. Öğretmenlik, azim ve sabır gerektiren bir meslektir. Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimiz, her türlü takdiri hak ediyorsunuz.” dedi.

“Çocuklarımıza gereken önemi ve hassasiyeti göstermekle sorumluyuz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de öğretmenlerin büyük fedakârlıklar gerektiren bir konumda yer aldığını belirterek, “Siz bizim istiklalimiz ve istikbalimizsiniz. Çocuklarımızın kaptanı ve kahramanısınız. Medeniyet kodlarımız, ‘hiç bilen ve bilmeyen bir olur mu? Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyor. Biz, çocuklarımıza gereken önemi ve hassasiyeti göstermekle sorumluyuz. Erdemli bir toplum olmak istiyoruz. Her bir çocuğumuzun gönlüne dokunmak istiyoruz. İyi bir insan olmak bizim temel amacımız olmalıdır.” diye konuştu.

Eğitimciler olarak 21’inci yüzyıldaki sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de, “Bugün yetiştirdiğimiz evlatlarımızın öncü nesiller olarak yarın bizleri temsil edeceğini biliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenler arasında düzenlenen tenis turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55