,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Vali Gül: "Gaziantep bölgenin sağlık üssü haline gelecek"

Vali Gül: "Gaziantep bölgenin sağlık üssü haline gelecek"
Gaziantep'te yayın yapan yerel gazeteleri ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, ziyaretlerde kente yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapımına devam edilen ve yatırım planında olan hastanelerle birlikte Gaziantep'in bölgenin sağlık üssü haline geleceğini söyledi.

Olay Medya Grubu, Referans ve Doğuş Gazetesine ziyaretlerde bulunan Vali Gül, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, Gaziantep'in kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, her şehirde olduğu gibi Gaziantep'in de kendi içerisinde çok büyük olmamakla birlikte çözülebilecek bazı problemlerinin bulunduğunu söyledi.

"Gaziantep'in en büyük sermayesi beşeri sermayesi"

Kentin diğer yerlerden farkının, sıkıntı ve problemlerini çözecek potansiyelinin varlığı olduğuna vurgu yapan Gül, "Gaziantep'in en büyük sermayesi: beşeri sermayesi. Komşu illerle ya da diğer illerle kıyaslandığında oralarda olmayıp Gaziantep'te olan birkaç ana başlık sayılabilir. Beşeri sermayesi, insan kalitesi... Girişimci, cesaretli, ticarete yatkın vatandaşlarımız var. İkinci başlığımız ise sosyal barış. Gaziantep adeta bir imparatorluk gibi. Gaziantep köylerden, ilçelerden, komşu şehirlerden ve Suriye'den göç alıyor. Bunların hepsini aynı potada eritebilme kabiliyeti var. Sonuç itibariyle çıkan tabloya baktığımızda nüfusu artan, şehirleşme anlamında gelişen, ticari anlamda gelişen, ihracatı artan, üreten bir şehiriz. 5. Organize Sanayi Bölgesi doldu, İslâhiye'de Nizip'te bulunan organize sanayi bölgeleri yüzde 100 talep toplayabildiler. Bunu Anadolu'nun birçok büyük şehrinde dahi göremezsiniz. Bunun yanı sıra nüfusun yoğun olmasıyla beraber şehirleşme ile sıkıntılarımız oluyor." dedi.

"Gaziantep bölgenin sağlık üssü olacak"

Yapımına devam edilen ve yatırım planında olan hastanelerle birlikte Gaziantep'in bölgenin sağlık üssü haline geleceğini belirten Gül, "Şehir hastanesi yapılıyor, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi tamamlandı. Bu sene yatırımda olacak hastanelerimiz var. Bölgenin sağlık merkezi oluyoruz. Şehir hastanesi dediğimiz sistemin içerisinde 7 farklı hastane mevcut. 19 özel hastanemiz var. Kimse Gaziantep'te hastane eksiğimiz var diyemez." ifadelerini kullandı.

Kentte dördüncü üniversitenin kurulduğunu bildiren Gül, Gaziantep'in eğitim şehri olduğunu ifade etti.

Yeşil alanlarla da ilgili her geçen gün yeni çalışmalar yapıldığını belirten Gül, "Turizm ve tanıtım adına büyük işler yapıyoruz. Gaziantep'in bugünü 5 sene önceden kötü diyemeyiz. Bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak. Özel sektörde de kamu eliyle de böyle. Kamuda her geçen gün çıta yukarıya çıkıyor. Gaziantep 5 bin yıllık şehir ama spor salonlarının eksikliğini konuşuyoruz. Diğer eksiklikler tamamlandığı için spor salonu eksiklik olarak göze çarpıyor. Eğer daha önemli eksiklerimiz olsaydı bu eksiklik pek fazla göze çarpmayabilirdi. 33 tesisimiz yapılıyor. 20'si salon olacak, 13 tanesi yüzme havuzu olacak. Karkamış'tan ziyaretimize gelen vatandaşlara Karkamış'a havuz yapılacağını söylediğimde 'Artık Fırat'ta çocuklarımız boğulmayacak' dediler. Biz havuzu eğlence amaçlı olarak algılıyoruz. Yüzmeyi öğrenmek isteyen çocuğun mecburiyetten bilmediği sulara girmesini önlemek bile olağanüstü bir fayda. Aynı anda 200 okula basketbol ve voleybol sahası yapıyoruz. Sporda ikinci adım olarak semt sahalarını inşallah şehrimize kazandıracağız." şeklinde konuştu.

"Millet kıraathaneleri ile çocuklarımız rahatça ders çalışabilecekler"

Millet Kıraathanelerinin öğrencilerin rahatça ders çalışabileceği mekânlar olduğunun da altını çizen Gül, "Kütüphaneden mutlaka kitap alınması gerekiyor. Fakat kıraathanede durum biraz daha farklı. Çocuklarımız sınava hazırlanırken evde yeterince çalışabileceği alan bulamıyor. Kıraathanelerimizde 300-500 kişilik sessiz salonlarda ders çalışan çocuklarımıza, belediyeler belirli saatlerde çay, çorba hizmeti sundukça çok önemli bir sosyal hizmet oluyor. Sonuç olarak Gaziantep'in geldiği nokta ve yapılacaklar itibariyle hem yaşayanlarına hem de idarecilerine heyecan veren bir yapısı var. Bizler de görev yapacağımız süre zarfında bu bayrağı bir adım daha ileriye taşımak için çalışacağız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55