,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Vali Erin: "Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez"

Vali Erin: "Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez"
Dün gece bir vatandaş tarafından uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan çocuk doktorunu ziyaretinde, sağlık alanında hizmet verenlere yönelik şiddeti kabul edilemez olduğunu söyledi.

​Darp edilen doktoru ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sağlık alanında hizmet verenlere yönelik şiddeti kabul edilemez olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dün gece bir vatandaş tarafından uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan çocuk doktorunu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görev yaptığı sırada bir hasta yakınının saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Himmet Durgut ile birlikte Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine giden Vali Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve Hastane Baştabibi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay’dan olay hakkında bilgi aldı.

Saldırıya uğrayan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Erin, daha sonra Başhekimlik odasında Rektör Taşaltın ve Başhekim Altay ile bir süre görüştü.

Saldırıya uğrayan doktorun başından ağır şekilde yaralanmış olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini belirten Vali Erin, “Dün akşam yüksek ateş nedeniyle hastaneye getirilen çocuğumuza acil serviste doktor ve sağlık çalışanları tarafından gerekli müdahale yapılmış ancak hasta çocuğun yakınları ilgisizlikten şikâyet ederek doktorumuza yönelik böyle talihsiz bir saldırıda bulunmuşlardır.” dedi.   

“Olayın faili gözaltına alındıktan sonra tutuklandı”

Doktora saldıran şüpheli şahsın gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandığını ifade eden Vali Erin, “Sağlık alanında hizmet veren çalışanlarımıza yönelik şiddet girişimleri kesinlikle kabul edilemez. Olayla ilgili olarak hemen başlatılan adli soruşturma kapsamında, olayın faili olduğu değerlendirilen şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır. Hem adli süreç hem de başlatılan idari soruşturma Valiliğimizce yakından takip edilecektir. Doktorumuza ve tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55