,
  • BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Vali Erin: "İnsanların birbirinin canına kıydığı bir memlekette kalkınma olmaz”

Vali Erin: "İnsanların birbirinin canına kıydığı bir memlekette kalkınma olmaz”
İki gün önce 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı kavga ve gerginlikle ilgili toplantı düzenleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, insanların birbirlerinin canına kıydığı bir memlekette kalkınmanın ve gelişmenin mümkün olmadığını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, insanların birbirlerinin canına kıydığı bir memlekette kalkınmanın ve gelişmenin mümkün olmadığını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iki gün önce 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı kavga ve ardından çıkan gerginlikle ilgili belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileriyle bir toplantı düzenledi.

Vali Erin, özel bir otelde gerçekleşen toplantıda, kavganın ardından kentte süren gerginlikten dolayı Şanlıurfalıları sağduyulu olmaya davet etti, yaşanan kavgada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

“Toplumsal barışı bozmaya çalışanlara meydanı bırakmamamız lazım”

Yaşanan kavganın ardından 8 kişinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini açıklayan Vali Erin, “Olayın meydana gelmesinin hemen akabinde, kısa bir zaman diliminde yaralıların ilgili sağlık kurumlarına intikalleri hemen gerçekleşti. Olayın faili ile birlikte, yardımcı ve azmettiricilerin de dâhil olduğu 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adalete teslim edilen faillerin, hukukun işlemesi sonucunda da hak ettikleri cezayı bulacaklarından kimsenin endişe etmemesini diliyorum. Elbette bu olay hepimizin içini yakmıştır. Davranış tarzımızı hukuk çerçevesi içerisinde, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve medeniyet ve hoşgörü şehri olan Şanlıurfa’mıza yakışır bir şekilde önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğini herkese hatırlatmak lazım. Bu olayı bahane etmek suretiyle toplumsal barışı ve düzeni bozmaya çalışan ve bunu yapmak isteyip fırsat bekleyen, hiçbirimizin iyiliğini istemeyen, Şanlıurfa başta olmak üzere Suriyeli mülteci kardeşlerimizin evlerinde ve işyerlerinde huzursuzluk ve fitne fesat çıkarmak isteyenlere de meydanı bırakmamamız lazım.” dedi.

“Kardeşliğimizde samimi değiliz”

Kardeşlik bağlarının çok zayıf olduğundan dolayı en ufak bir meselede öfkenin ve nefretin tavan yaptığı bir toplumda yaşadığımızı ifade eden Vali Erin, “Biz elbette kardeşiz ancak bu kardeşliğin aslında bizi yaratan Allah-u Teâlâ’nın emrinden kaynaklı bir kardeşliği aramızda yaşatmadığımızı çok net bir şekilde söylemek isterim. Bizim kardeşliğimiz samimi değildir. Bizim kardeşliğimiz pozisyonlara, menfaatlere, çıkarlara ve beklentilerle oluşan bir kardeşliktir. Yani kardeşliğimizin içinde Allah rızası yok. Kardeşliğimizin içinde Allah rızasını barındırmadığımızdan dolayı en ufak bir meselede öfkenin ve nefretin tavan yaptığı bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bunu sürdürülebilme imkânımız yoktur. Bu anlayışla bizim kalkınma ve gelişmeyi yakalaya bilme şansımız yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Birbirimizi kardeşçe sevmeden refah artışı olmaz”

İnsanların birbirlerinin canına kıydığı memlekette kalkınmanın ve gelişmenin mümkün olmayacağını söyleyen Vali Erin, “Gereksiz yere insanların canına kıyıldığı, katledildiği ve arkasından o Afrikalı kabilelerin düzenlediği totemler gibi barışların tanzim edildiği ve bunun sürekli tekrarlandığı bir toplumsal anlayıştan ve yaşam tarzından bizim hızlı bir şekilde uzaklaşmamız lazım. İnsanların birbirlerinin canına gereksiz ve lüzumsuz yere kıydığı bir memlekette kalkınma ve gelişme olmaz. İstediğiniz kadar uğraşın turist çekemezsiniz, buraya girişimci çekemezsiniz, buraya yatırımcı çekemezsiniz. Bu anlayışımızı kırmadan hiçbir şey yapamayız. Birbirimize kardeşçe dayanmadan, yaslanmadan ve birbirimizi sevmeden hiçbir refah artışının ve zenginliğin oluşmayacağını bilmemiz gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55